Tieto slovenské profily ťa naozaj niečo naučia a aj pobavia.Instagram/Dejepisinak, Zitron_citron, Vedator_sk/
StoryEditor

Instagram nie je len žumpa na čele s mladým Sulíkom a posklankyňou Tabak. Tieto slovenské profily ťa naozaj niečo naučia aj pobavia

Michal Čiernik15.02.2024., 15:00h

Slovenskí influenceri nie sú len bývalí farmári, krásky s ružou či z ostrova lásky, ani začínajúci MMA zápasníci či nepodarení synovia politikov. Medzi našimi tvorcami na sociálnych sieťach sa nájdu aj ľudia, ktorí ti naozaj niečo môžu ponúknuť.

Lajkuj Brainee.sk na

Veda a zdravie

Vedecké experimenty a najnovšie objavy nemusia byť len kopou ťažko vysloviteľných odborných fráz, grafov a tabuliek. Zaujímavé vedecké fakty z bežného života sa snaží približovať profil Skúmavka, či obľúbený teoretický fyzik Samuel Kováčik, ktorý je známejší pod prezývkou Vedátor. A náročnejšie vedecké témy sa zase snaží vysvetľovať jednoduchším a originálnym spôsobom Lucia Ciglar na profile Kreslím vedu. 

Na internete je veľmi populárne aj zisťovanie svojho zdravotného stavu. Častokrát však po návšteve rôznych poradní človek zisťuje, že už dávno nemal žiť. Zábavnou ale poučnou formou sa však rozhodli pomáhať na sociálnych sieťach aj profesionálny doktori.

Endourlóg Ján Švihra na svojom Instagrame vtipným spôsobom približuje a radí v oblasti urológie. Katarína M. Baniari je zase špecialistka na menštruačné cykly, plodnosť a zdravie žien. A vtipné zážitky z urgentného príjmu zase zdieľa vo svojom podcaste Doktor má Filipa Jozef Fatrsík.

Priblížiť čo to o duševnom zdraví chce na svojom profile Dobré miesto aj školská psychologička Žanet. A pomôcť sprístupniť vzťahovú sexuálnu výchovu sa snaží inTYMYta.

Samozrejme na sociálne siete človek nechodí len kvôli takýmto serióznym veciam. Občas sa proste chceme len zasmiať a zabiť čas. Aj na to máme množstvo kvalitných slovenských influencerov. Či už ide o kreatívnych tvorcov vtipných memečiek alebo rôznych komikov, ktorý ponúkajú originálny humor na vyššej úrovni ako napríklad Jakub Zitron Ťapák, Jakub Gulík, alebo Simona Salátová.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
13. máj 2024 09:48