Klára TomsováBycoco.__/Instagram
StoryEditor

Česká influencerka predávala iPhony, zákazníci ich ale nikdy nedostali. Teraz zvažujú, že podajú trestné oznámenie

Antiyoutuber22.11.2023., 10:30h

Influencerka By Coco na Instagrame predávala zánovné iPhony s veľkou zľavou a tvrdila, že budú hneď k odoslaniu. V septembri sa objavili informácie poškodených, ktorí tvrdia, že za telefón síce zaplatili, nikdy ho ale nedostali. Teraz pribúdajú ďalší, niektorí z nich ho zaplatili ešte v júli a influencerka s nimi nekomunikuje. Zvažujú podanie trestného oznámenia.

Lajkuj Brainee.sk na

Klára Tomsová, ktorá vystupuje pod prezývkou By Coco, sa na sociálnych sieťach pohybuje už niekoľko rokov. za tú dobu ale svojím správaním vzbudila nie jednu debatu. V poslednej dobe sa rieši na sieťach predovšetkým kauza so zánovnými telefónmi, ktoré mala predávať, ale nedodala ich. A zdá sa, že aj po dvoch mesiacoch sa stále objavujú ďalší poškodení, píše sa na portáli Antiyoutuber.

Telefóny neprišli

Zánovné telefóny značky Apple ponúkala na Instagrame od leta. Vtedy najnovší iPhone 14 Pro s pamäťou 128 GB ponúkala ešte v septembri za cenu 15 500 korún (631,57 eura) s možnosťou okamžitého odoslania. V súčasnej dobe sa rovnaký nový telefón, hoci už nejde o najnovší model, predáva približne za 25 tisíc korún (1018,66 eura). Nie jeden sledujúci bol zo zľavy nadšený a okamžite o telefón prejavil záujem. 

image

Žena otrávila svojho priateľa kvôli 30-miliónovému dedičstvu. Nakoniec sa ukázalo, že išlo len o internetový podvod

V septembri sa ale začali objavovať informácie, že tí, ktorí jej peniaze za telefón poslali, ho ešte nedostali. A niektorí ho nedostali napríklad viac ako mesiac. Jedna z poškodených žien, ktorej identitu redakcia Antiyoutuber pozná, komunikovala s Tomsovou výhradne cez Instagram.

Vždy, keď sa jej žena opýtala na bližšie informácie o termíne doručenia, Tomsová jej odpovedala, že je na ceste. Žena po viac ako mesiaci žiadala o vrátenie peňazí, ku ktorému došlo až po niekoľkých upozorneniach a predovšetkým po tom, čo začala celú situáciu riešiť v jednej zo skupín na Facebooku. 

Diskusia pod príspevkom ženy na Facebooku navyše ukázala, že žena nebola jediná. Telefón si od Tomsovej kúpilo niekoľko ďalších žien. 

image

Klára Tomsová

Bycoco.__/Instagram

Tomsová sa vtedy ohradila tým, že s telefónmi pracuje len ako prostredník pre firmu, ktorá ich predáva. Podľa jej slov jej firma dodala telefón a ona z predaja mala dostať len určité percento z obdržanej čiastky. Hoci tvrdila, že peniaze bude musieť vracať poškodeným zo svojho a z predaja má len časť peňazí, platby za telefón kupujúci odoslali na rovnaký účet ako ten, z ktorého peniaze vracali. 

Telefón zaplatila v júli

Redakcia celú situáciu popísala takmer pred dvoma mesiacmi. Od tej doby sa ale objavujú ďalší poškodení, ktorí ale za celú dobu peniaze späť nedostali. „Sľúbené telefóny po dvoch mesiacoch stále nikde a keď sme požiadali o vrátenie peňazí, tak zatiaľ stále nič,“ píše partner jednej z poškodených a dodáva, že zvažujú podanie trestného oznámenia.

Myslia si totiž, že situácia nemá iné východisko. Tomsovú už menom partnerky kontaktoval aj on, od tej doby ale na správy nereaguje vôbec. „Vrátiť peniaze v dnešnej dobe zaberie päť minút času,“ myslí si. 

image

Predstieral, že je advokát, bez vzdelania vyhral desiatky prípadov. Polícia ho zatkla, muž ďakuje podporovateľom

Tomsová v súčasnosti už telefóny na Instagrame neponúka, údajne ale stále figuruje ako prostredník, čo by v súčasnosti malo fungovať tak, že sa opýta na dostupnosť telefónu. „Môj názor je, že sa tiež nechala nachytať a možno ani nevedela, že telefóny neprídu,“ špekuluje muž. Z jej strany totiž o tom, že by sa malo dodanie telefónu predĺžiť, nepadlo ani slovo. 

Redakciu oslovili aj ďalší poškodení. Jedna z nich napríklad poslala peniaze už v júli. Nikdy ho ale nedostala a peniaze jej tiež neprišli. Všetci, ktorí sa na redakciu obrátili, zvažujú podanie trestného oznámenia. 

Je nutné dodať, že Tomsová na Instagrame od posledného vyjadrenia mlčí. Vtedy tvrdila, že sú ľudia zlí, úspech jej neprajú a snažila sa tiež osvetliť jej pozíciu pri predaji telefónov. Redakcia ju oslovila so žiadosťou o vyjadrenie k celej situácii, do doby zverejnenia článku nereagovala. 

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 08:37