Žena menom Siri si kvôli Apple systému musela zmeniť meno.Instagram/ Siri Price,/Canva/
StoryEditor

Frajerovi pípal mobil vždy, keď ma oslovil. Žena menom Siri si kvôli Apple asistentovi musela zmeniť meno

Michal Čiernik08.10.2023., 10:00h

Po poslednej aktualizácii aplikácie Siri si mladá Škótka Siri Price musela zmeniť meno. „Môjmu priateľovi pípal mobil za každým, keď so mnou hovoril,“ prezradila.

Lajkuj Brainee.sk na

26-ročnej Siri Price sa po poslednej aktualizácii digitálneho asistenta od Apple obrátil život hore nohami. Osobnej trénerke z Edinburghu nezostávalo nič iné, ako prijať drastické opatrenia.

Price bola prvýkrát nahnevaná, keď Apple v roku 2011 vydal svojho hlasom aktivovaného digitálneho asistenta s názvom Siri. Po poslednej aktualizácii, keď na aktivovanie Siri stačí povedať už len jej meno, bez dlho zaužívaného oslovenia hey, sa jej život zmenil na nočnú moru.

Hey Siri

Zo začiatku sa jej kolegovia a rodina rýchlo v jej prítomnosti naučili nehovoriť slovo „hey“. „Pracujem v telocvični s množstvom ľudí okolo, takže každý sa pomerne rýchlo naučil nehovoriť „hey“, keď ma pozdravia, inak by sa začalo ozývať veľa mobilov,“ povedala Price pre The Sun. „Bolo to nepríjemné, ale dalo sa to zvládnuť,“ vysvetlila.

Po novej aktualizácii Apple iOS 17 sa to však zmenilo. „Teraz už ľudia nemôžu vysloviť ani moje meno,“ sťažovala sa Price.

Trénerka sa preto rozhodla zmeniť svoje meno na Siz, aby sa vyhla ďalšej frustrácii a zmätku – no stále je to pre ňu a jej blízkych otravné „Musela som si s rodinou sadnúť a vymyslieť riešenie, pretože telefóny v mojej blízkosti sa nepretržite zapínali,“ prezradila.

Alexa

Siri od Apple nie je jediný robotický pomocník, ktorý otravuje ľudí a núti ich meniť si svoje mená. Alexa od Amazonu viedla k poklesu detí s menom Alexa a prinútila tých, ktorí sa narodili skôr, ako sa populárny produkt dostal na pulty, aby prišli s inými alternatívami.

image

FOTO Apple predstavil modely iPhone 15, Watch Series 9 aj Ultra 2. Priprav sa na USB-C, lepšie fotografie aj hernú revolúciu

Virtuálny asistent bol vydaný v roku 2014 a údajne pomenovaný po Alexandrijskej knižnici – jednej z najväčších a najvýznamnejších knižníc starovekého sveta.

Odvtedy ľudia s menom Alexa po celom svete spustili kampaň s názvom Alexa is Human. Chcú tak povzbudiť ľudí s týmto menom a tlačiť na Amazon, aby zmenili názov svojej technológie.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 14:03