Žena zabila svojho priatelia kvôli fiktívnym peniazomX/Paul Kang
StoryEditor

Žena otrávila svojho priateľa kvôli 30-miliónovému dedičstvu. Nakoniec sa ukázalo, že išlo len o internetový podvod

Miroslav Kamody19.11.2023., 12:00h
Lajkuj Brainee.sk na

Žena z amerického štátu Severná Dakota je obvinená zo smrteľnej otravy svojho priateľa. Vraždu s pomocou nemrznúcej zmesi mala spáchať kvôli 30-miliónovému dedičstvu, ktoré mal zdediť, píše portál NBC News. 47-ročná Ina Thea Kenoyer bola zatknutá tento týždeň, muž na otravu zomrel ešte v septembri, uviedla polícia mesta Minot.

51-ročný Steven Edward Riley Jr. zomrel v nemocnici v Bismarcku, kde bol prevezený kvôli vážnemu stavu. Podľa vyšetrovateľov jeho priateľka 12 hodín sledovala, ako sa jeho zdravotný stav zhoršuje, no nezavolala sanitku. Toxikologické vyšetrenie ukázalo, že muž bol zrejme otrávený nemrznúcou zmesou.

image

Sériový vrah Dennis Rader zabíjal v domoch obetí. Prišlo mu ľúto, keď polícia vyšetrovanie odložila, a tak sa radšej udal sám

Tučné dedičstvo

Polícii netrvalo dlho, kým v jeho dome našla fľašu so svetlozelenou tekutinou, ktorá sa okrem iného nachádzala aj v sklenenej fľaši od piva a plastovom hrnčeku v garáži. Najsmutnejšie na tom je, že pár bol spolu dlhých desať rokov. Prečo sa teda žena rozhodla vraždiť po takom dlhom čase?

Polícia zistila, že Riley priateľom povedal o plánovanom stretnutí s právnikom na letisku. Tam mal dokončiť transakciu, ktorej výsledkom malo byť vyplatenie dedičstva vo výške 30 miliónov dolárov. Jeho priateľka však verila, že má na túto sumu nárok, keďže spolu boli už desať rokov, a to aj keď sa nezosobášili.

Ina mala byť 3. septembra videná, ako vyhadzuje Rileyho veci na ulicu, pretože mala byť nahnevaná, že keď muž dostane svoje peniaze, opustí ju. V ten istý deň sa mal večer už muž sťažovať na bolesti. Priatelia mu chceli zavolať lekársku pomoc, no Ina ich mala ubezpečiť, že má len úpal a musí si oddýchnuť.

Internetový podvod

Keď sa po jeho smrti rozbehlo vyšetrovanie, žena mala polícii povedať, že Riley celý deň pil alkohol. Problémom však bolo, že v jeho tele sa žiadny alkohol nenašiel. Jej prvé súdne pojednávanie a obžaloba sú naplánované na 7. decembra.

image

Podvodníci okradli 73-ročnú seniorku o rekordnú sumu 275 900 eur. Porozprávaj sa so starými rodičmi, nech sa to už neopakuje

Dovtedy má čas premýšľať nielen nad vraždou človeka, ktorého kedysi milovala, ale zároveň si aj búchať hlavu o stenu. Nielenže jej podľa zákonov v Severnej Karolíne nepripadá žiadna časť z dedičstva, ale dokonca žiadne ani neexistuje. Podľa viacerých správ malo ísť o mailový podvod v štýle „brunejských princov a amerických vojakov”, na ktorý Riley bezhlavo skočil.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 14:43