Dnes slávime Svetový deň absurdít.Twitter/top 5 Facts Daily/
StoryEditor

Veveričky obvinené zo špionáže či koza zatknutá za ozbrojenú lúpež. Osláv s nami Deň absurdít

Michal Čiernik20.11.2022., 14:30h

Vedel si, že 20. november je svetový deň absurdít? Pripravili sme si pre teba pár naozaj bizarných situácií, kedy boli postavení zvierací zločinci pred ľudský súd.

Lajkuj Brainee.sk na

To, že zákony patria rovnako pre všetkých, berú v niektorých krajinách naozaj vážne. Príkladom sú prípady, kedy boli zvieratá postavené pred ľudský súd a právoplatne odsúdené z naozaj zaujímavých činov.

Veveričky špiónky

Iránski spravodajskí agenti zadržali v roku 2007 viac ako tucet veveričiek na hraniciach. Tvrdili, že hlodavce slúžili ako špióni pre západné mocnosti, ktoré sa rozhodli podkopať islamský štát. „Veveričky mali špionážne vybavenie zahraničných agentúr a boli zastavené skôr ako mohli konať, vďaka ostražitosti našich spravodajských služieb.“ Veliteľ iránskej polície Esmaeil Ahmadi-Moqadam správu potvrdil a uviedol, že v rámci iránskych hraníc bolo prichytených niekoľko veveričiek s cudzím špionážnym vybavením. Informáciu priniesla oficiálna tlačová agentúra Islamskej republiky (IRNA).

Koza obvinená z ozbrojenej lúpeže

Miestna polícia sa zmocnila čiernobielej kozy a oznámila, že to bol ozbrojený lupič, ktorý sa pomocou čiernej mágie premenil na zviera, aby unikol po tom, čo sa pokúsil ukradnúť Mazdu 323. „Hliadka, videla nejakých chuligánov, ktorí sa pokúšali vykradnúť auto. Prenasledovali ich. Jeden z nich však ušiel, zatiaľ čo druhý sa zmenil na kozu,“ uviedol vtedajší hovorca polície v Nigérijskom štáte Kwara Tunde Mohammed. „Nemôžeme tento príbeh potvrdiť, ale koza je zatiaľ v našej väzbe,“ povedal hovorca. Tento prípad sa stal v roku 2009 v Nigérii, kde v niektorých častiach do dnes veria v čarodejníctvo.

image

FOTO Hermafroditná ryba ako z hororu či slepý úhor so želatínovou kožou. Vedci objavili bizarné tvory na dne oceánu

Baran dostal tri roky za vraždu

Baran v Rumbeku v Južnom Sudáne bol odsúdený na tri roky väzenia za vraždu 45-ročnej Adhieu Chaping. Podľa zákonov štátu Lakes, štátu v Južnom Sudáne, každé domáce zviera, ktoré zabilo človeka, sa dáva ako kompenzácia rodine zosnulého. Polícia pre rozhlasovú stanicu Eye Radio uviedla, že barana zadržali a umiestnili do väzby. „Majiteľ je nevinný. Baran je ten, kto spáchal trestný čin, takže si zaslúži byť zatknutý. Následne o jeho výške trestu rozhodne súd,“ vysvetlil major Elijah Mabor. Súd odsúdil barana na tri roky v okresnej väznici v Sudánskom štáte Lake. Po odpykaní trestu poputuje podľa zákona rodine zosnulej, ktorá s ním naloží podľa svojho uváženia. Navyše súd požiadal majiteľa barana aby dal pozostalým ako kompenzáciu aj päť kráv.

image

Barana zavreli za vraždu na tri roky.

Twitter/vengeance Is Mine/

Agresívny oslík

Zviera pohrýzlo a koplo dvoch mužov neďaleko ranča v mexickom štáte Chiapas. Polícia uviedla, že na kontrolu rozzúreného osla bolo potrebných šesť mužov. Následne ho zavreli v cele, v ktorej sú bežne zadržiavaní ľudia zatknutí za verejné opilstvo a iné výtržnosti. Policajt Sinar Gomez povedal, že somár zostane za mrežami na policajnej stanici v Tuxtla Gutierrez, kým jeho majiteľ nezaplatí mužom výdavky za lekárske ošetrenie. „V okolí, ak niekto spácha zločin, je uväznený,“ povedal Gomez. „Bez ohľadu na to, kto to je.“ Chiapasská polícia už v minulosti do ciel vhodila zvieratá vrátane býka, ktorý v marci zožral úrodu kukurice a zničil dva drevené predajné stánky.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 07:25