Ruský bloger nechal vyhladovať svojho mesačného syna.Instagram/Yarilo_drug/
StoryEditor

Ruský bloger nechal vyhladovať svojho mesačného syna. Kŕmil ho len slnečným svetlom, pretože z neho chcel mať Supermana

Michal Čiernik21.04.2024., 13:00h

Maxim Lyutyi bol odsúdený na osem rokov väzenia, pretože chcel, aby jeho dieťa bolo ako Superman. Namiesto materinského mlieka ho kŕmil len slnečným svetlom.

Lajkuj Brainee.sk na

44-ročný lifestyleový bloger Maxim Lyutyi chcel, aby jeho chlapček Cosmos bol ako Superman. Namiesto toho dieťa zomrelo na zápal pľúc a vyhladovanie, keď malo iba jeden mesiac.

Cosmos sa narodil doma, pretože Lyutyi odmietol pustiť svoju 34-ročnú priateľku Oksanu Mironovú do nemocnice. Okrem toho jej však následne zakazoval ich syna aj kojiť a dávať mu hocijakú potravu. Ide o veľmi nebezpečnú prax známu ako breathariánstvo (život zo vzduchu).

image

Matka rituálne zavraždila svojho šesťročného syna. Myslela si, že jej táto obeť prinesie bohatstvo

O šialenej a kontroverznej metóde, pri ktorej údajne niektorí ľudia nepotrebujú prijímať žiadnu stravu ani tekutiny, je podľa odborníkov veľmi nebezpečný podvod, ktorý je nebezpečný pre dospelých, nieto ešte pre novorodenca.

O svoje dieťa sa údajne staral

„Nútil ju, aby dieťa nekŕmila. Jej priateľ veril, že dieťaťu stačí slnko. Oksana sa potajomky snažila bábätko dojčiť, no Maxima sa veľmi bála,“ prezradila podľa portálu LadBible Oksanina sesternica Olesja Nikolajevová.

Lyutyi mal tiež údajne svojho syna pravidelne oblievať studenou vodou, aby ho otužil. Po týždňoch týrania bloger nakoniec zobral svoje dieťa k lekárovi, ale už bolo tragicky neskoro.

Cosmos bol tak strašne podvyživený, že zomrel skôr, ako sa dostal do nemocnice. Zdravotníci pri príchode vyhlásili 3,5-kilové dieťa za mŕtve a následne privolaná polícia oboch rodičov zatkla.

Na súdnom pojednávaní v Soči minulý týždeň sa Lyutyi priznal k „nedbalosti“. Trvá však na tom, že „úmyselne nezabil svoje dieťa“ a tvrdí, že ho miloval a staral sa o neho. Poprel tiež, že dieťa polial studenou vodou a zakázal Oksane kŕmiť ho.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 21:36