Ministerka zdravotníctva sa pochválila fotkou s predčasne nerodeným bábätkom.Instagram/Rastoiliev/
StoryEditor

Primárka sa pustila do ministerky zdravotníctva. Tá sa odfotila s predčasne narodeným bábätkom, mohla ho ohroziť na živote

Michal Čiernik26.01.2024., 10:14h

Ďalší prešľap koaličnej nominantky. Tentokrát sa o to postarala ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková.

Lajkuj Brainee.sk na

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková z Hlasu-SD, sa počas návštevy Fakultnej nemocnici v Poprade dopustila dosť veľkého faux pas. Pri prehliadke novorodeneckého oddelenia sa totiž vyfotila s predčasne narodeným bábätkom, ktoré vybrala s inkubátora. Toto do očí bijúce self promo, ako vláda chodí po regiónoch a „pomáha“, sa však tak úplne nepodarilo.

image

Fica na Ukrajine privítal letecký poplach. Predsedovi vlády nasľuboval presný opak toho, čo tvrdil na Slovensku

Dolinková totiž nedodržala základné pravidlá pri styku s predčasne narodenými deťmi, na čo ju pod jej facebookovým príspevkom upozornila primárka z Košickej nemocnice. „Pani ministerka, nabudúce poprosíme, na minimalizovanie rizika infekcie u predčasniatka, aby ste si dali jednorázový plášť a zložili prstene a hodinky,“ poučila ministerku primárka oddelenia neonatologickej intenzívnej medicíny v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach.

Rýchlo fotografiu vymazala

Inkriminovanú fotografiu následne šéfka zdravotníctva zmazať, no pozornosti neunikla. Na fotografiu upozornila satirická stránka Zomri ale aj moderátor Rastislav Iliev, ktorý na svojom Instagrame zverejnil dôkaz, že podobné ľahkovážne správanie ministerky len kvôli peknej fotke nebolo ojedinelé.

Počas vianočnej návštevy Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb v Bratislave spravila to isté. „Keď máš (ne)obmedzený budget na self promo, dopadne to (skoro)vždy rovnako,“ komentoval moderátor ta3.

Počas ich nabitého dňa na východe, kedy vládna koalícia pomáhala regiónom, ako to ministerka nazvala, chceli adresovať pomoc dotknutým obciam a mestám po nedávnom zemetrasení a zlepšiť sociálnu a hospodársku situáciu v okresoch Humenné a Vranov nad Topľou. „Vo Fakultnej nemocnici v Prešove a v Nemocnici Poprad sme hľadali riešenia pre oddlženie nemocníc a dlhodobých systémových riešení tak, aby ďalšie dlhy nevznikali,“ napísala Ministerka na svojom Facebooku.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 19:54