Študent si nechal amputovať nohy, aby získal peniaze z poistky.X/discogrover/
StoryEditor

Bizarný prípad: Študent si zmrazil nohy, aby získal peniaze. Poistný podvod však skončil fiaskom

Viktória Revajová19.03.2024., 12:00h

23-ročný študent si nechal amputovať nohy, aby získal poistné vo výške 1,3 milióna dolárov. Dostal však len 7 200 dolárov, ktoré navyše teraz musí vrátiť a čelí trestnému stíhaniu. Na poistný podvod ho naviedol kamarát.

Lajkuj Brainee.sk na

Dvaja kamaráti zosnovali poistný podvod, na ktorom chceli zbohatnúť. Čo ale nečakali, úrady ich odhalili a nielen že nedostanú peniaze a čelia vážnym obvineniam, ale jeden z nich ostane poznačený na celý život. O bizarnom prípade, ktorý sa odohral v Taiwane informuje portál Business Insider.

Len 23-ročný študent Zhang si nechal amputovať nohy. Na celú vec ho mal naviesť jeho kamarát Liao (23), ktorý mu pri podvode pomáhal. Práve on Zhangovi poradil, aby si končatiny namočil na 10 hodín do vedra so suchým ľadom, aby dostal omrzliny.

Následne mu lekári v nemocnici nohy amputovali. Niekoľko dní predtým Zhang uzavrel viacero životných, cestovných aj úrazových poistiek, informujú miestni prokurátori.

image

Muž trpel silnými migrénami, ktoré spôsobila pásomnica v jeho mozgu. Nakazil sa zrejme po tom, čo zjedol obľúbenú pochúťku Slovákov

Prerátali sa

V nemocnici lekárom tvrdili, že Zhangovi nohy omrzli počas nočnej jazdy na motorke ulicami hlavného mesta Taiwanu. Čo čert nechcel, lekári si hneď všimli niekoľko detailov, ktoré naznačovali, že o pôvode zranenia muži klamú. 

Čerešničkou na torte tohto bizarného podvodu je už len to, že v danú noc, keď k úrazu došlo, bola v Thajpeji nameraná teplota 5 °C. „Keďže Taiwan je subtropický región, prípady ťažkých omrzlín vyžadujúcich si amputáciu sú v dôsledku prírodných klimatických podmienok neslýchané,“ komentovali prípad miestne úrady.

image

Maliar, ktorý prišiel o končatiny, dostal novú nádej. Chirurgom sa podarilo transplantovať mu obe ruky od darkyne orgánov

Namiesto peňazí väzenie

Pre podozrenie z podvodu, polícia vykonala u mužov domovú prehliadku. Nedali si ani tú námahu, aby sa zbavili dôkazov. Polícia u nich objavilo vedro, ktoré použili na zmrazenie nôh, polystyrénovú škatuľu na suchý ľad aj poistné zmluvy. Vyšetrovatelia okrem toho zaistili aj osem mobilných telefónov a tablet.

V súčasnosti sú obaja vo väzbe a čelia obvineniu z podvodu a napomáhania k vážnemu ublíženiu na zdraví. Zhang stihol predtým požiadať jednu z poisťovní o vyplatenie poistky. Dostal však len 7 200 dolárov. Peniaze polícia zabavila a poisťovni budú vrátené.

image

Drobné červy v okolí Černobyľu šokovali vedcov. Vyvinuli si nový pozoruhodný talent, ktorý môže pomôcť aj ľuďom

Kamarát ho podviedol

Zhangovi sa vypomstila slepá dôvera v kamaráta, ktorý ho namočil do oveľa väčších problémov. Liao totiž utrpel straty pri obchodovaní s kryptomenami. Svoj dlh však hodil na vlastného kamaráta. Zhanga presvedčil, aby podpísal zmluvu, ktorou sa zaviazal zaplatiť približne 800 000 dolárov. Na poistný podvod ho naviedol teda preto, aby sa vykúpil z dlhov, do ktorých ho sám namočil.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 09:59