Riaditeľ nedoplatil za kávu.Freepik/
StoryEditor

Riaditeľ školy ušetril na káve necelé tri eurá. Pripravil sa však o nárok na dôchodok a ešte ho aj vyhodili

rev10.03.2024., 13:00h

Drobná krádež ho stála 120 tisíc eur.

Lajkuj Brainee.sk na

Riaditeľ strednej školy v Japonsku bol prepustený po tom, čo ho niekoľkokrát pristihli, že “ukradol” kávu. Za kávu síce zaplatil, no nie plnú sumu.

Ako píše The NewYork Post, predavač v samoobslužnom obchode si všimol, že 59-ročný riaditeľ školy si nalial veľkú kávu, pričom zaplatil len za kávu bežnej veľkosti. Tá stojí 110 jenov, teda necelých 70 centov a oproti veľkej káve je lacnejšia o 70 jenov, čo je približne 40 centov. 

image

Dekan z košickej fakulty umení ukradol v kaviarni obraz. Išlo len o improvizované predstavenie, obhajuje sa

Spočiatku išlo o omyl

V momente, keď ho predavač odhalil ohlásil ho na polícii, pričom uviedol, že sa to stalo už druhýkrát. Hoci muž nakoniec za tento čin nebol trestne stíhaný, celý incident začala prešetrovať Rada pre vzdelávanie prefektúry Hyogo. Muž priznal, že takto za kávu nedoplatil dohromady sedemkrát, čo znamená že ušetril približne tri eurá.

Uviedol, že prvýkrát išlo o náhodu, následne už za kávu platil menej úmyselne v domienke, že mu to prejde. Celú vec oľutoval a uviedol, že konal „na momentálny impulz“.

image

Deti z Luníka IX poslali odkaz samotnému Banksymu. Ponúkajú mu stenu, na ktorej môže zanechať svoje nové dielo

Prišiel o všetko

Predstavenstvo rady rozhodlo o jeho odvolaní, a ako dôvod uviedli „hrubé nevhodné správanie školského verejného činiteľa“. V dôsledku toho nemá nárok na dôchodok v hodnote približne 20 miliónov jenov, čo je v prepočte viac ako 120 000 eur.

Reakcie verejnosti sú zmiešané. Niektorí tvrdia, že človek v takejto funkcii má ísť žiakom príkladom, a tak si zaslúži prísnejší trest. Iní majú pocit, že trest je prehnaný. „Tento chlap je disciplinárne prepustený, ale riaditelia, ktorí kryjú šikanu nie?,” pýtajú sa ľudia, píše Sora News. 

image

Továreň na čokoládu Willyho Wonku je prepadák. Bizarný scenár k akcii zrejme napísala umelá inteligencia

Ako pripomína portál, je paradoxné, že riaditeľ dostal exemplárny trest za pár decilitrov kávy v čase, keď sú členovia vládnucej strany podozriví zo sprenevery približne 600 miliónov jenov, teda vyše tri a pól milióna eur. Hoci tento škandál otriasol ich pozíciou na politickej scéne a odrazil sa na preferenciách, žiadne reálne rozsudky zatiaľ v tejto veci nepadli.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 13:31