StoryEditor

Rozmýšľala som, kam je človek schopný vo svojej zlosti a hlúposti zájsť, hovorí Názlerová po prekonaní covidu

Dominika Pacigová23.01.2022., 08:00h
Renáta Názlerová prednedávnom prekonala koronavírus a otvorene prehovorila aj o problémoch v sociálnych službách.
Lajkuj Brainee.sk na

Poznať ju môžeš z televíznych obrazoviek, ale aj ako riaditeľku Centra sociálnych služieb Pod Karpatmi. Renáta Názlerová prednedávnom prekonala koronavírus a otvorene prehovorila aj o problémoch v sociálnych službách. 

Slová, z ktorých mrazí 

Prednedávnom ju potrápil koronavírus, pričom okrem ťažšieho priebehu čelila aj množstvu nenávistných komentárov. „Rozmýšľala som, kam je človek schopný vo svojej zlosti a hlúposti zájsť, či nabudúce bude niekto kopať do zomierajúceho a fotiť sa s mŕtvym,“ uviedla vo videorozhovore.

Ľudia jej napríklad písali, že ‚je sviňa, ktorá si za túto propagandu očkovania nechala zaplatiť‘, alebo aj to, že ‚najlepšie bude, keď zdochne a s ňou celá jej rodina‘. „Každý normálny človek, každá normálna mysliaca a cítiaca bytosť má svoje hranice. Bola som slabá a bolo mi ľúto, že nám stačí tak málo, aby sme sa správali horšie ako zvieratá,“ ozrejmila.

Únava zamestnancov je obrovská 

Už viac ako rok pracuje ako riaditeľka Centra sociálnych služieb Pod Karpatmi. „Únava zamestnancov je obrovská. Mali by prísť mechanizmy, ktoré by plnohodnotne zabezpečili rekonvalescenciu a rekuperáciu ich fyzických a psychických síl. Bolo by vhodné otvoriť celospoločenskú diskusiu na tému – význam zamestnancov v sociálnych službách, a tomu adekvátne nastaviť aj ich oceňovanie,“ skonštatovala.

Poukazuje pritom na viaceré problémy v oblasti sociálnych služieb. „Nechcem sa dožiť toho, že by som raz potrebovala sociálne služby v tej podobe, v akej ich väčšinovo u nás máme,“ dodala.

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 18:03