StoryEditor

Budem rešpektovať, že ľudia majú iný názor, ale nebudem ho akceptovať, hovorí o pandémii medik

Dominika Pacigová11.01.2022., 17:00h
Victor Ibara prehovoril o predsudkoch spoločnosti, rasizme, pandémii z pohľadu medika, ale aj o svojom súkromí.
Lajkuj Brainee.sk na

Má zahraničné korene, venuje sa modelingu a okrem toho študuje medicínu. Poznať ho však môžeš aj z televíznych obrazoviek. Victor Ibara prehovoril o predsudkoch spoločnosti, rasizme, pandémii z pohľadu medika, ale aj o svojom súkromí.

Príbehy jeho otca boli drastické a násilné 

Jeho otec pochádza z Konga, mama je Slovenka. Victor sa neraz stretol s predsudkami druhých a čelil viacerým nepríjemným situáciám. „Stalo sa mi, že niekto na mňa vyblafol na prechode alebo sa robil, že niečo vyťahuje z bundy. Je to nepríjemné, no snažím sa to ignorovať. Niekedy ťa to však zasiahne a ťaháš si to ako kotvu,“ hovorí vo videorozhovore Victor Ibara.

Napriek tomu je však presvedčený, že situácia na Slovensku sa zlepšuje. „Príbehy môjho otca a jeho priateľov boli drastické a násilné. Rasizmus bol kedysi oveľa viac frekventovaný,“ približuje.

Mrzí ho jedna vec 

Victor študuje medicínu, momentálne je vo štvrtom ročníku. Na pandémiu sa pozerá z pohľadu budúceho lekára. „Štatisticky sa ľudia vždy delia na tých, ktorí veria, a ktorí neveria. Mrzí ma však, že tu máme malé percento ľudí, ktorí veria vyštudovaným špecialistom, ktorí majú k situácii čo povedať,“ dodáva.

Viac o predsudkoch, štúdiu medicíny, slovenskom školstve, herectve, jeho záľubách, ale aj o jeho súkromí sa dozvieš v priloženom videorozhovore. 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 06:55