Šialený životný príbeh mladej Jennifer Pan, ktorá naplánovala vraždu svojich rodičov, sa rozhodol zvečniť Netflix vo svojom novom dokumente.Wikimedia/York Regional Police, X/Case_file/
StoryEditor

Netflix prichádza s peckou pre milovníkov krimi. Jennifer si najala vrahov, aby zabili jej rodičov, mala na to niekoľko dôvodov

Michal Čiernik26.03.2024., 09:00h

Šialený životný príbeh mladej Jennifer Pan, ktorá naplánovala vraždu svojich rodičov, sa rozhodol zvečniť Netflix vo svojom novom dokumente.

Lajkuj Brainee.sk na

Netflix prichádza so skutočnou peckou. V očiach svojho otca Huei Hanna a matky Bich Ha Pan pôsobila Jennifer Pan dojmom najlepšej študentky, ktorá sa po ukončení strednej školy dostala na prestížnu univerzitu a začala pracovať v detskej nemocnici.

image

Žena, ktorá zabíjala ako v seriáli na Netflixe, pozná svoj trest. Pred vraždou inžiniera hodila mačiatko do mixéru

Všetko však bolo úplne inak, a keď sa jej to rodičia dozvedeli, neváhala najať vrahov, aby ich zabili, uvádza Unilad. Jej príbeh sa najnovšie rozhodla zvečniť aj platforma Netflix, ktorá natočila dokument s názvom What Jennifer Did.

Klamstvá a drogy

Jej rodičia utiekli z Vietnamu do Kanady v roku 1979, pričom ich dcéra sa narodila v roku 1986. Pan spočiatku v škole excelovala, no veci nabrali rýchly spád, keď nedostala ocenenie za najlepšiu študentku roka. Jej známky sa začali zhoršovať – hoci stále stačili na to, aby ju prijali na vysnívanú Ryerson University.

Neskôr však začala chodiť so spolužiakom Danielom Wongom – čo jej rodičia neschvaľovali. Mal totiž záznam v registri trestov a obchodoval s drogami.

Trailer k seriálu What Jennifer Did:

Podvody však začali, keď neuspela v dôležitom teste, ktorý mal rozhodnúť či ju príjmu na univerzitu. Zo strachu, že by sa o neúspechu dozvedeli jej rodičia, sfalšovala vysvedčenia a neskôr dokonca aj univerzitný diplom, s ktorým vlastných rodičov oklamala, že vyštudovala farmáciu.

Potom sa klamstvá na seba začali nabaľovať ako snehová guľa. Povedala rodičom, že prestupuje na prestížnejšiu univerzitu v Toronte, a že jej bolo udelené štipendium 3000 dolárov.

image

Pan spočiatku v škole excelovala, no veci nabrali rýchly spád, keď nedostala ocenenie za najlepšiu študentku roka.

X/Caso_criminal/

Rodičom to však nedalo a raz ju do školy sledovali. Po prevalení jej tajného života ju chceli vyhodiť z domu, no Bich Ha presvedčila svojho manžela, žeby mala bývať s nimi, ale s prísnymi pravidlami. Nemohla tráviť čas s Wongom alebo napríklad používať mobil či počítač bez dozoru.

Naplánovaná vražda

To sa však Pan nepáčilo a s Wongovou pomocou zorganizovala plán na vraždu jej rodičov so zámerom, aby to vyzeralo ako nepodarená lúpež.

Traja muži, David Mylvaganam, Lenford Crawford a Eric Carty, vstúpili do domu a odviedli jej rodičov do pivnice a zastrelili ich, pričom Bich Ha ale Huei Hanna nedopatrením len ťažko poranili.

Pan bola jediným svedkom udalostí, ale keď sa jej otec prebudil z medicínsky vyvolanej kómy, povedal polícii, že videl, ako sa jeho dcéra s vrahmi rozpráva. To ju následne viedlo k priznaniu sa.

Pan dostala dva doživotné tresty bez možnosti podmienečného prepustenia po 25 rokoch. Rovnaké tresty dostali aj Wong, Mylvaganam a Crawford.

V prípade Cartyho bolo jeho pojednávanie najprv vyhlásené za zmätočné. V decembri 2015 sa však k sprisahaniu s cieľom spáchať vraždu priznal a bol odsúdený na 18 rokov s možnosťou podmienečného prepustenia po deviatich rokoch.

Cieľom pripravovaného dokumentu je vrátiť sa k osudnej noci a ozrejmiť divákom čo sa stalo prostredníctvom nových autentických rozhovorov s detektívmi a rodinou.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. apríl 2024 16:45