Transrodová žena, ktorá zabíjala ako v seriály na Netflixe pozná svoj trest.X/Immeme0, Therealcie/
StoryEditor

Žena, ktorá zabíjala ako v seriáli na Netflixe, pozná svoj trest. Pred vraždou inžiniera hodila mačiatko do mixéru

Michal Čiernik27.02.2024., 11:00h

Scarlet Blake v utorok odsúdili na 24 rokov, ktoré si odsedí v mužskom väzení. Svoj ohavný skutok spáchala na štýl dokumentárneho seriálu Don‘t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer od Netflixu.

Lajkuj Brainee.sk na

26-ročná transrodová vrahyňa rozbila fľašu vodky o hlavu Jorgeho Martina Carrena, uškrtila ho a potom hodila Španiela do oxfordskej rieky Cherwell, kde sa utopil.

Samotný obhajca Scarlet Blake priznal, že jeho klientka je taká nebezpečná, že žiadna komisia by ju nikdy neprepustila späť do spoločnosti, píše Daily Mail. 

Inšpirácia v dokumente od Netflixu

Štyri mesiace predtým Blake naživo vysielala, ako zabila susedovu mačku a jej telo dala do mixéra. „Neviem sa dočkať, až ťa hodím do mixéra,“ prezradila vo videu.

Na otrasných záberoch je počuť skladbu New Order True Faith. Súdu bolo povedané, že ide o poctu dokumentárnemu filmu Netflix Don‘t F*** With Cats o mužovi, ktorý zabíja mačiatka pred každým zabitím človeka.

image

Štyri mesiace predtým Blake naživo vysielala, ako zabila susedovu mačku a jej telo dala do mixéra.

X/Predatorhunterz/

Blake, ktorého rodičia sú uznávaní lekári, sa zameral na 30-ročného španielskeho pracovníka BMW, keď v noci 24. júla 2021 kráčal domov v Oxforde – prvú sobotu večer po uvoľnení obmedzení súvisiacich s Covidom.

Prechádzala sa ulicami mesta oblečená vo vojenskej bunde s kapucňou a v ruksaku obsahujúcom "vražednú súpravu". Sudca si bol istý, že obžalovaná mala v úmysle zabiť pána Carrena, aj keď Blake svoju vinu nechcela priznať. „Nie je možné presne povedať, ako, či ste ho udreli zozadu do hlavy fľašou vodky alebo niečím iným, čo ste mali v batohu, a potom ste ho udusili a následne hodili do vody,“ prezradil sudca Chamberlain. „Rozhodnutie zabiť Jorgeho však nebolo reakciou na niečo, čo povedal alebo urobil – nebola to chvíľková chyba, nebolo to rozhodnutie urobené v hneve alebo preto, že vás premohli vaše emócie,“ dodal vo svojom rozhodnutí.

image

Transrodová žena obvinená z detskej pornografie sa vyhne väzeniu. Nevedia, či ju majú dať medzi ženy alebo mužov

„Neviem, ako zomrel. Neurobila som to. Nebola som tam,“ povedala porote. Tá však mala k dispozícii kamerové záznamy, na ktorých je vidno Blake ako s ruksakom kráča v blízkosti miesta činu a hľadá svoju obeť. V rieke sa okrem toho našla prázdna fľaša vodky a neďaleko na brehu aj vrchnák od nej, na ktorom boli stopy DNA obžalovanej.

Vrahyňa sa obhajovala, že je mačka

Počas svojho dokazovania Blake tvrdila, že má roztrieštenú osobnosť, vrátane toho, že je mačkou, a mňaukala na porotu, aby ukázala, ako bude komunikovať s priateľmi. „Je tu časť, ktorá je len mačkou. Vychádza na povrch, keď som šťastná,“ povedala.

„Táto mačka má dosť silné spojenie s radosťou a predpokladám, že je to moja vrodená dobrota. Taký druh detskej nevinnosti,“ vysvetľovala Blake, ktorá si následne bez známky empatie vypočula záverečné reči rodiny obete.

„Narodili sme sa spolu, boli sme najlepší priatelia. Vždy rozdával radosť s veľkým zmyslom pre humor a predovšetkým bol neuveriteľne dobrý človek,“ prezradil vo svojej záverečnej reči brat obete Geraldo.

„Scarlet Blake nemá žiadne výčitky svedomia, takže je pre nás ťažšie to spracovať. S vedomím, že vzala život Jorgemu pre svoje sexuálne presvedčenie. Bolo mrazivé počuť ju na tomto súde, jej nedostatok empatie je evidentný,“ prečítala smútiaca matka obete Carmen v španielčine, ktorú v súdnej sieni preložil tlmočník.

Podľa rozsudku si Blake, ktorá ako 17-ročná dostala blokátory puberty a ako 18-ročná začala dostávať hormonálnu liečbu, odpyká trest v mužskom väzení. Za mrežami si odsedí minimálne 24 rokov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 14:54