Kedy sa vrátia tvoje obľúbené seriály?Netflix, HBO, MAX
StoryEditor

Návraty najočakávanejších seriálov. Vieme, kedy sa dočkáš nových častí Emily in Paris, The Last of Us či Stranger Things

Miroslav Kamody29.02.2024., 14:00h

Zatiaľ čo niektoré dorazia už čoskoro, na návrat mnohých hrdinov si budeme musieť počkať dlhé miesiace, dokonca aj vyše roka.

Lajkuj Brainee.sk na

Streamovacie platformy na nás pravidelne chŕlia množstvo nových seriálových projektov, no ruku na srdce - len máloktoré stoja skutočne za to, aby sme im venovali čas. O to viac poteší, keď po dlhšom čase dorazí projekt, ktorý dokáže diváka strhnúť na niekoľko dlhých hodín.

Giganti ako Netflix, Apple či Disney+ vtedy nezaháľajú a pustia sa do príprav na pokračovanie. Na nové série však čakáme čoraz dlhšie. Môžu za to nielen často náročné vizuálne efekty, ale v súčasnosti napríklad aj nedávny štrajk scenáristov, ktorý na dlhé týždne ochromil celý Hollywood.

image

Prvá streamovacia platforma oznamuje predplatné s reklamami aj na Slovensku. Vieme, ako bude vyzerať aj koľko zaň zaplatíš

Pozreli sme sa preto na desiatku najpopulárnejších seriálových projektov naprieč streamovacím platformami, aby sme pre teba zistili, kedy sa môžeš tešiť na nádielku nových epizód. A zatiaľ čo niektoré dorazia už čoskoro, na návrat mnohých hrdinov si budeme musieť počkať dlhé miesiace, dokonca aj vyše roka.

Bridgerton (3. séria)

Nové epizódy historického seriálu Bridgerton dorazia na naše obrazovky už 16. mája. Zároveň však treba dodať, že séria je už tradične rozdelená na dve časti po štyri epizódy, pričom druhá várka vyjde 13. júna. Diváci budú svedkami romániku medzi Penelope Featherington a Colinom Bridgertonom.

Penelope si chce nájsť manžela a zároveň pokračovať vo svojom dvojitom živote ako Lady Whistledown. Keď sa Colin vráti z letného výletu, je naštvaný, že mu Penelope neprejavuje pozornosť, a súhlasí, že jej pomôže nájsť si sebavedomie aj manžela.

The Bear (3. séria)

Len máloktorý seriál na seba dokázal strhnúť toľko pozornosti, ako práve The Bear od FX. Kulinársky projekt o jedle, rodine, šialenstve rutiny, kráse zmyslu pre naliehavosť a poriadne úskočných háčikoch dokázal zaujať milióny divákov po celom svete a poriadne nakopnúť kariéru herca Jeremyho Allena Whita.

Mladý šéfkuchár Carmy bude musieť v tretej sérii čeliť mnohým problémom - novým, ale aj tým starým, ktoré sa v priebehu jeho kariéry nakopili do príliš veľkých rozmerov, aby si s nimi dokázal poradiť sám. Novej série by sme sa mali dočkať už v júni.

House of the Dragon (2. séria)

Len máloktorý seriál sa svojou epickosťou dokáže vyrovnať House of the Dragon, príbehovému prequelu ku Game of Thrones. Prvá séria úspešne nadviazala na epický príbeh Westerosu, a tak mnohí prirodzene očakávajú pokračovanie, v ktorom budú hrať hlavnú úlohu intrigy, moc a draci - veľa drakov!

Nových osem epizód z dielne HBO by sme sa mali dočkať v úvode leta. Druhá séria prichádza až po dvoch rokoch, pričom sa očakáva, že nás po premiére opäť budú čakať niekoľkoročné suchoty, kým sa dočkáme pokračovania príbehu.

Emily in Paris (4. séria)

Milovaný aj nenávidený. Taký je seriál Emily in Paris, no čísla sledovanosti hovoria samé za seba a preto nie je dôvod, aby Netflix nepracoval na nových častiach. Nakrúcanie štvrtej série začalo priamo v Paríži už v januári, pretože kvôli letným olympijským hrám bude v lete metropola pre tvorcov uzavretá.

Je možné, že nových epizód by sme sa mohli dočkať v decembri tohto roka, prípadne tesne v úvode toho budúceho. Príbeh by mal obsahovať aj výlet do Ríma, takže fanúšikovia fanúšičky seriálu si rozhodne prídu na svoje.

image

Záber zo seriálu Emily in Paris

Netflix

Stranger Things (5. séria)

O finálnej sérii Strager Things sa už nahovorilo viac než dosť. Presvedčiť sa o tom môžeš aj na našom webe. Už v minulosti boli tvorcovia kritizovaní, že im nakrúcanie trvá príliš dlho a z rozkošných detí čoby hlavných postáv sú už pomaly tridsiatnici (a z niektorých už aj reálne sú).

Aby toho nebolo málo, do celého procesu pomalej tvorby sa pridal ešte aj štrajk scenáristov, ktorý celý proces opäť natiahol. Piata séria by sa aktuálne mala nakrúcať, na Netflixe ju však uvidíme najskôr v roku 2025, takmer 10 rokov po prvej.

image

Herečka Millie Bobby Brown v seriáli Stranger Things

Netflix

Euphoria (3. séria)

Tento seriál od HBO naštartoval kariéru v podstate každej mladej hviezde, ktorá sa v ňom objavila. A to je pre samotné štúdio pomerne veľký problém. Čím väčšia sláva, tým väčší honorár, pričom v tomto prípade sa zrejme bude musieť HBO poriadne buchnúť po vrecku.

Otázne je, či sa vôbec pokračovania dočkáme. Tvorca Sam Levinson natočil veľmi zle prijatý seriál The Idol, nehovoriac o tom, že bude treba zladiť všetkých hercov tak, aby aktuálne nepracovali na filmových projektoch. Ak by však všetko klaplo, návratu seriálu by sme sa mohli dočkať v roku 2025, čím zostane zachovaný trojročný rozostup medzi sériami.

image

Poznáme príčinu úmrtia Angusa Clouda. Herec zo seriálu Eufória sa predávkoval, v krvi mal kokaín či fentanyl

The White Lotus (3. séria)

Medzi prvou a druhou sériou tohto neočakávaného seriálového hitu prešlo len niečo vyše roka, kvalita však zostala na rovnakej úrovni. Za to showrunner Mike White zožal veľké pochvaly. Na tretiu si však budeme musieť počkať najmä kvôli štrajkom.

Po Havaji a Taliansku by sme sa mali pozrieť do Thajsa, pričom prvé informácie hovoria, že bude skúmať spiritualitu, smrť a východné náboženstvo. Nedávno Mike White prezradil, že 3. séria bude „dlhšia, väčšia, bláznivejšia.“ Na dobré sa teda zrejme oplatí čakať.

The Last Of Us (2. séria)

Výborná hra, veľmi dobrý seriál. HBO so seriálovou adaptáciou hry The Last of Us opäť trafilo do čierneho. Produkcia prvej série však bola dlhá a náročná, v prípade tej druhej to nebude inak.

Príbeh bude omnoho väčší a rozvetvenejší (hráči vedia), a tak je už teraz jasné, že v priebehu tohto roka sa premiéry nedočkáme. Druhú sériu na svojej obrazovke čakaj až v priebehu roka 2025.

image

Joel (Pedro Pascal), otrlý preživší, je najatý, aby prepašoval Ellie (Bella Ramsey), štrnásťročné dievča, z tiesnivej karanténnej zóny.

HBO

Foundation (3. séria)

Adaptácia plodného sci-fi románu Isaaca Asimova od Apple TV+ potrebovala dlhší rozbeh, no fanúšikovia sci-fi boli nakoniec nadmieru spokojní. Úspech druhej série prišiel ruka v ruke so štrajkom, keďže premiéra sa uskutočnila priamo uprostred neho.

Vzhľadom na to, že projekt si vyžaduje poriadnu dávku CGI, je pravdepodobné, že 3. séria sa nevráti aspoň do roku 2025, pretože aj keď bude scenár hotový a natáčanie sa začne čoskoro, postprodukčný proces bude omnoho dlhší než v prípade iných projektov.

image

Žena, ktorá zabíjala ako v seriáli na Netflixe, pozná svoj trest. Pred vraždou inžiniera hodila mačiatko do mixéru

The Morning Show (4. séria)

Už päť mesiacov pred premiérou tretej série platforma Apple TV+ oznámila, že dala zelenú pokračovaniu. A to je tak všetko, čo o štvrtej sérii vieme. Tvorcovia na projekte aktívne pracujú, pričom vieme, že sa vrátia všetky obľúbené postavy. Vzhľadom na skoré fázy je však jasné, že od premiéry sme ešte nejaký čas vzdialení.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. apríl 2024 14:33