Abby v hre The Last of Us Part IINaughty Dog
StoryEditor

Druhá séria The Last of Us už má obsadené najdôležitejšie postavy. Kto si zahrá nenávidenú Abby?

iDnes.czHonza Srp15.01.2024., 09:00h

Tvorcovia HBO seriálu The Last of Us ukončili dlhé špekulácie nad tým, ktorí herci stvárnia najdôležitejšie postavy v chystanej adaptácii druhého dielu. Po neobľúbenej Abby už poznáme aj predstaviteľov sympaťákov Diny a Jessieho.

Lajkuj Brainee.sk na

Správny výber hercov do hlavných rolí je pre každý seriál kľúčový. Tvorcovia televíznej adaptácie videohry The Last of Us to veľmi dobre vedia, a skôr než na fyzickú podobu s originálom sa sústredili na ich charizmu, píše Honza Srp z portálu iDnes.

Aj keď spočiatku veľa ľudí nad výberom Pedra Pascala (Joel) a predovšetkým Belly Ramsey (Ellie) krútili hlavou, výsledok dal tvorcom za pravdu. Pokiaľ si ale druhý diel hry nehral a chceš sa úplne vyhnúť spojlerom, radšej ďalej nečítaj.

image

Vedci varujú pred vírusom ako z The Last of Us. Môže sa oň postarať hybridná huba, ktorá sa prispôsobila vyšším teplotám

​Záporáčka aj „kamaráti“​

V druhom diele sa skupina hlavných predstaviteľov poriadne rozrastie, už teraz poznáme obsadenie tej najdôležitejšej trojice nováčikov. Po kontroverznej Abby, o ktorej stvárnení sa postará Kaitlyn Dever, tvorcovia oznámili aj Elliiných „kamarátov“ Jessieho a Dinu.

Abby nemotivujú vznešené ideály, ale len nenávisť a slepá túžba po pomste, ktorej podriadila celý svoj život. Tvrdosť a hnev má vpísaný v tvári a oproti sympatickej Ellie pôsobí ako skala, jej pôsobivá muskulatúra podľa mnohých hráčov nie je dostatočne ženská.

Dlho sa špekulovalo o tom, kto by ju mohol hrať na televíznej obrazovke. Internetom najčastejšie lietali mená Shannon Berryovej, Thomasin McKenzieovej alebo Julie Garnerovej. Odvážnejšie tipy spomínali dokonca UFC bojovníčku Rondu Rouse alebo černošku Jasmin Savoy Brown, nakoniec však tvorcovia v tomto ohľade zostali konzervatívni.

Voľba totiž padla na americkú herečku Kaitlyn Dever, ktorá má vo svojich 27 rokoch už pomerne bohatú kariéru, najviac ju preslávili zrejme seriály Neuveriteľná alebo Posledný chlap.

Nezaspať na vavrínoch

Sympatického spolubojovníka Jessieho bude hrať Young Mazino, dobre známy z podareného seriálu Beef. Fanúšikovia oceňujú jeho fyzickú podobu s jeho hernou predlohou, iní sarkasticky poznamenávajú, že ľuďom zo Západu rovnako všetci Aziati pripadajú rovnakí. Isabella Mercedová síce nemá Dinin výrazný nos, to však zrejme dokáže vyvážiť hereckými skúsenosťami.

image

Kowloon bolo mesto ako z apokalyptického sci-fi. Na rozlohe troch ihrísk žilo vyše 50-tisíc ľudí, existovali v tme, bezpráví a chaose

Už v dvadsaťjeden rokoch má za sebou veľa úspešných projektov a jej kariéra ešte rastie. Už teraz sa s ňou počíta do rolí v chystaných pokračovaní svetoznámych značiek, ako je Votrelec alebo Superman.

Obsadenie by sme mali, teraz už nezostáva než dúfať, že scenáristi Craig Mazzin s Neilom Druckmannom nezaspali na vavrínoch a dokážu opäť pôvodnú látku ešte niečím obohatiť.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 05:27