Joel (Pedro Pascal), otrlý preživší, je najatý, aby prepašoval Ellie (Bella Ramsey), štrnásťročné dievča, z tiesnivej karanténnej zóny.HBO
StoryEditor

Koľko sérií bude mať seriál The Last of Us? Podľa tvorcu adaptácie je to omnoho viac, ako si myslíš

iDnes.czHonza Srp23.08.2023., 10:00h

Že seriálová adaptácia videoherného hitu The Last of Us neskončí po prvej sérii, bolo jasné už po ohromujúcom úspechu jej prvej epizódy. Vyvstala však otázka, ako veľmi môžu jeho tvorcovia dobre známe udalosti naťahovať. Producent Craig Mazin sa teraz nechal počuť, že ideálne by boli ešte tri série.

Lajkuj Brainee.sk na

Zatiaľ čo posledná séria seriálu Zaklínač odohnala aj tých najväčších fanúšikov predlohy, seriálu The Last of Us sa naopak podarilo prilákať k slávnej hernej značke aj množstvo nových, píše Honza Srp z portálu iDnes.

Putovanie nesúrodého páru, ostrieľaného drsniaka s naivnou pubertiačkou nehostinným postapokalyptickým svetom sa síce od videohernej predlohy mnohokrát vzdialilo, naplno však dokázalo uchovať jej tiesnivú atmosféru.

image

Toto si o The Last of Us nevedel: Infekcia z hry skutočne existuje, o príbeh nikto nemal celé roky záujem

Rôzne počty epizód

Vzhľadom na vrelé prijatie kritikov i divákov bolo rýchlo rozhodnuté o pokračovaní, ako však znalci originálnej predlohy vedia, nebude to nič jednoduché. Druhý diel hry totiž na doterajšie udalosti nazerá z trochu inej perspektívy, čo vtedy medzi fanúšikmi vyvolalo nepríjemné pnutie. Je jasné, že filmári sa budú snažiť z kritiky poučiť a motiváciu svojich hrdinov lepšie vysvetliť, čo bude znamenať, že celé rozprávanie trochu natiahnu. Ale ako veľmi?

„Človek nikdy nevie. Môžu to byť tri alebo päť. Ale štyri sa mi zdajú ako dobré číslo. Niektoré sezóny budú vzhľadom na to, čo chceme rozprávať, potrebovať menej epizód a niektoré viac,“ odpovedal producent seriálu Craig Mazin na priamu otázku reportéra magazínu Hollywood Reporter.

image

Zábery z prvej série The Last of Us.

HBO

Na novú sériu si počkáme

Samozrejme v tejto chvíli je to čisto len teoretizovanie. Prebiehajúci štrajk hercov a scenáristov hodil do pôvodných plánov vidly a je otázkou, kam sa po jej skončení celý filmový priemysel vôbec vydá. Triezvy Mazinov odhad znie, že ďalšie série by sme sa mali dočkať niekedy v priebehu roku 2025, ale to je viac zbožné prianie ako nejaký kvalifikovaný odhad. To je naozaj dlhá doba, ale ako sme sa už presvedčili u spomínaného Zaklínača, menej je niekedy viac.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 14:46