YoutubeBrainee x Canva
StoryEditor

Vieme, koľko času by trvalo pozretie úplne všetkých videí na YouTube. Je to vôbec za jeden ľudský život možné?

Nikola Michalkova20.11.2023., 10:00h

Webová stránka odhalila odpoveď na otázku, ako dlho by trvalo, keby si chceš pozrieť úplne všetky videá, ktoré sú zverejnené na platforme YouTube.

Lajkuj Brainee.sk na

Zatiaľ čo milovníci kníh sa väčšinou zamýšľajú nad tým, koľko by im trvalo prečítať všetky knihy, ktoré existujú, niekto sa zaujímal o videá na YouTube. Vďaka výpočtom webovej stránky konečne vieme, koľko by trvalo pozrieť všetky videá, ktoré boli na platforme uverejnené. 

Koľko by to trvalo?

Ak si sa nad tým aspoň raz zamyslel, prinášame ti odpoveď. Pozrieť si všetky videá na YouTube je v podstate nemožné, keďže každú minútu na platforme pribudne 2 500 videí. Preto by sme na udržanie kroku s YouTube v reálnom čase pri rovnakej priemernej dĺžke videa pohybujúcej sa okolo 11,7 minúty potrebovali približne viac ako 29-tisíc ľudí, ktorí by obsah sledovali súčasne, píše sa na portáli Unilad.  

image

Koľko času denne tráviš s mobilom v ruke? Vieme, kedy je to problém!

Preto sa ale radšej poďme pozrieť na možnosť, že by sa pridávanie videí na moment zastavilo. Webová stránka wyzowl odhalila, ako dlho by trvalo, kým by sme si pozreli úplne všetky videá, ktoré boli doteraz uverejnené. Vychádzala pritom z predpokladu, že na platforme sa nachádza približne 800 miliónov videí.

Len sledovanie takéhoto množstva by trvalo približne 9,36 miliardy minút. To znamená, že by to trvalo 156 miliónov hodín, 6,5 milióna dní, čo sa rovná neuveriteľným 17 810 rokom sledovania videí. A aj keby si mal súčasne spustených sto obrazoviek v štýle známej scény s filmu Clockwork Orange, stále by ti to trvalo dlhých 178 rokov. A to je z hľadiska priemernej dĺžky ľudského života nemožné. 

image

Logo YouTube

Unsplash/Alexander Shatov

Experiment s knihami

Podobnou otázkou sa zaoberal aj predajca vzácnych kníh a TikToker Tom Ayling, ktorý skúmal, či je vôbec možné prečítať všetky knihy vydané v angličtine. Stanovil niekoľko základných pravidiel, napríklad že čitateľ bude čítať jednu knihu týždenne od 10 do 50 rokov a začal by čítať v roku 1 500. Prvá kniha v angličtine bola vydaná v roku 1473. To znamená, že čitatelia by museli prečítať 294 kníh, ktoré boli vytlačené do roku 1 500. 

Predpokladá sa, že by ich čítali päť rokov a 34 týždňov, pričom následne by museli doháňať všetky knihy, ktoré boli vydané počas čítania. To by dokázali do roku 1506, pričom do roku 1507 nebolo vytlačených veľa kníh. TikToker prišiel na to, že pri čítaní jednej knihy týždenne by potom čitateľ dokázal držať krok s tlačou až do roku 1530.

image

Okradli ich, prepadli a takmer neprežili autonehodu. Z dvoch Čechov sa v Ázii stali obrovské celebrity

Výsledkom jeho výskumu je, že keby v tom období niekto tvrdil, že koncom roka 1529 prečítal všetky knihy vytlačené v angličtine, hovoril by pravdu. Ale to sa my už s veľkou pravdepodobnosťou nedozvieme. Rovnako tak ako sa už nikdy nenájde nikto, kto by zvládol za život prečítať všetky doteraz vydané knihy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 07:54