Mysleli si, že si adoptovali šesťročné dievčatko z Ukrajiny s dwarfizmom. Podľa rodiny však išlo o dospelú narušenú ženu, ktorá sa ich pokúsila zabiť.Investigation Discovery/
StoryEditor

Príbeh ako z hororu. Z adoptovaného dieťaťa sa vykľula narušená dospelá žena s dwarfizmom, nových rodičov chcela zabiť

Michal Čiernik10.05.2023., 09:00h

Mysleli si, že si adoptovali šesťročné dievčatko z Ukrajiny s dwarfizmom. Podľa rodiny však išlo o dospelú narušenú ženu, ktorá sa ich pokúsila zabiť.

Lajkuj Brainee.sk na

Michael a Kristine Barnett si v roku 2010 adoptovali Nataliu Grace v domnení, že si berú domov šesťročné dieťa. V skutočnosti išlo o dospelú sociopatku vydávajúcu sa za dieťa.

Akonáhle však nadobudli podozrenie, že sa jedná o podvodníčku, požiadali súd, aby zmenil jej rok narodenia späť o 14 rokov. Súd to schválil v roku 2012, čím sa legálne zmenil vek Ukrajinky z deviatich na 23 rokov.

image

Má 19 rokov, je vysoký necelý meter a milujú ho milióny ľudí. Kto je internetová senzácia Hasbulla Magomedov?

„Natalia bola žena. Mala menštruáciu. Mala dospelé zuby. Nikdy nevyrástla ani o centimeter, čo by sa stalo aj dieťaťu s poruchou rastu,“ tvrdili jej adoptívni rodičia v rozhovore pre DailyMail.

Obvinení boli nakoniec rodičia 

„Všetci lekári potvrdili, že trpí ťažkou psychickou chorobou diagnostikovanou len u dospelých,“ tvrdí manželský pár. „Vyskakovala z idúcich áut. Natierala krvou zrkadlá. Robila veci, ktoré by ste si nikdy nedokázali predstaviť, že by robilo malé dieťa,“ doplnili.

Potom, čo páru súd vyhovel, odišli so svojimi tromi biologickými synmi do Kanady, kde mal ich najstarší Jake začať vysokú školu. Barnettovci nechali Nataliu v Layfette v Indiane, keď jej zaobstarali byt. Za to však boli obvinení zo zanedbania starostlivosti o dieťa. V exkluzívnom rozhovore pre DailyMailTV v roku 2019 Kristine trvala na tom, že prípad má veľkú chybu: Natalia nemala deväť rokov - ako tvrdili dokumenty o obvinení. V skutočnosti mala 23.

image

„Všetci lekári potvrdili, že trpí ťažkou psychickou chorobou diagnostikovanou len u dospelých,“ Tvrdí manželský pár.

Investigation Discovery/

Napriek tomu, že jej vek bol legálne zmenený, pár bol stále obvinený. Podľa úradov bola Natalia závislá na Barnettovcov kvôli zriedkavej forme dwarfizmu, ktorá jej spôsobovala problémy pri chôdzi. Pôvodne čelili aj obžalobe zo zanedbávania dieťaťa, no tie padli pre zákonnú zmenu veku.

V epizóde Dr. Phila z roku 2019 Natalia poprela, že je dospelá, a jej noví rodičia ju dokonca bránili, pričom tvrdili, že je „skutočne milujúce dievča“ a nie „dospelá sociopatka vydávajúca sa za dieťa“.

Nový dokumentárny seriál 

Tento bizarný prípad zaujal aj filmárov a tento mesiac vyjde trojdielny dokument The Curious Case of Natalia Grace na stanici Investigation Discovery. V ňom rodina Banettovcov vysvetľuje, že to oni boli skutočnými obeťami po tom, čo ich roky terorizovala tajomná podvodníčka.  

Podľa Michaela sa ich snažila Natalia zabiť, museli pred ňou odkladať ostré predmety. „Pokúsila sa otráviť a zabiť moju ženu,“ tvrdil Michael. „Raz v noci som otvoril oči a Natalia stála pri nohách postele s nožom v ruke. Médiá ma vykresľujú, že som násilník, ale žiadne dieťa tu nie je,“ povedal Barnett. „Rozhodne som sa v blízkosti Natálie necítil bezpečne,“ dodal ich syn Jake v dokumente.

image

Trpel dwarfizmom, v priebehu desaťročia sa z neho stal dvojmetrový obor. Príbeh najväčšieho trpaslíka na svete ťa ohromí

Je ti tento príbeh povedomý? Áno, možno sa aj mladá slečna trpiaca zriedkavým ochorením inšpirovala hororom Orphan, ktorý je až strašidelne podobný s týmto prípadom. Film so známou herečkou menom Vera Farmiga mal ku všetkému premiéru len rok pred spomínanou Nataliinou adopciou. Nová miniséria bude mať na stanici ID premiéru 29. mája.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 16:54