Isabelle Fuhrman stvárnila dievča Esther v hororoch Sirota.Koláž Idnes/
StoryEditor

Hviezda pokračovania hororu Sirota má už 25 rokov: Zahrať dieťa bola výzva, výsledok je strašidelný

iDnes.cz12.08.2022., 15:00h

Isabelle Fuhrmanová sa po trinástich rokoch vrátila k svojej úlohe Esther, ktorú stvárnila prvýkrát ako dvanásťročné dievča. Svojím výkonom v americkom filme Sirota z roku 2009 vtedy herečka ohromila divákov aj kritikov. Pre tvorcov pokračovania s názvom Sirota: Prvá obeť bola preto aj po rokoch jedinou možnou voľbou.

Lajkuj Brainee.sk na

Pokračovanie hororu s názvom Sirota: Prvá obeť prináša udalosti, ktoré príbehu prvého dielu predchádzali. Esther si nájde svoju úplne prvú rodinu a ako psychopatický zabijak zažije svoje „prvýkrát“, píše portál iDnes.cz.

„Zaujímavé je, že moja postava je vo filme oproti prvému dielu dokonca mladšia. Producenti sa spoliehali hlavne na moje hranie aj mladý vzhľad,“ hovorí dvadsaťpäťročná Isabelle Fuhrmanová v rozhovore pre web The Hollywood Reporter.

image

A24: Príbeh najprogresívnejšieho štúdia, ktoré vytvorilo najväčšie filmové a televízne pecky posledných rokov

Dabléri aj filmové triky

Vo filme z roku 2009 hrala vyšinutú tridsaťtriročnú ženu Leenu Klammerovú, ktorá bola pre dobro sveta zatvorená v ústave pre duševne chorých kdesi v Estónsku. Jedného dňa sa jej však brilantným spôsobom podarilo z liečebne utiecť, vydala sa do Ameriky, kde sa vydáva za stratené dieťa menom Esther zo zámožnej rodiny a adoptujú ju rodičia Kate (Vera Farmiga) a John (Peter Sarsgaard).

Na premenu dospelej ženy na zlú a zákernú dievčinu použil režisér William Brent Bell pri nakrúcaní pokračovania hororu v roku 2021 kombináciu make-upu, optických filmových trikov s perspektívou a dvoch detských hercov ako dablérov.

Strašidelný výsledok

„Bola to veľká výzva, zahrať si tak malé dieťa. Myslím, že aj vďaka tomu tento film napokon tak dobre funguje. Človek len ťažko chápe, ako môžem vyzerať ako dospelá žena iba na deväť rokov. Ale ja v tom filme naozaj vyzerám ako malé dievčatko. Zámerne tiež samozrejme chodím aj hovorím ako dieťa. A musím povedať, že aj pre mňa je výsledok naozaj strašidelný, keď to vidím,“ priznáva herečka.

„Je veľmi ľahké hrať podivína, či už dieťa alebo dospeláka. Ale je dôležité vždy pochopiť, prečo sa tá postava takto správa a robí veci, ktoré robí. U Esther je to jednoducho tak, že túži vlastne len po skutočnej láske,“ dodáva Fuhrmanová. Herečkin výkon môžeš posúdiť aj v našich kinách, kde horor už aktuálne premietajú.

Portál iDnes.cz patrí do portfólia spoločnosti Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 19:08