Hasbulla MagomedovInstagram/hasbulla.hushetskiy/
StoryEditor

Má 19 rokov, je vysoký necelý meter a milujú ho milióny ľudí. Kto je internetová senzácia Hasbulla Magomedov?

Miroslav Kamody03.09.2022., 10:00h

Páčia sa mu rýchle autá a tvrdí, že nie je pripravený na randenie. Kto je Hasbulla Magomedov, ktorého na sociálnych sieťach sledujú milióny ľudí?

Lajkuj Brainee.sk na

V priebehu posledných rokov sa vďaka kombinácii svojho vzhľadu a silnej sebadôvery raketovo vyšvihol medzi najväčšie hviezdy sociálnych sietí. Pokiaľ patríš k ľuďom, ktorí často scrollujú Instagram alebo TikTok, je nemožné prehliadnuť ho. Hasbulla Magomedov je jednoducho internetová senzácia, ktorú vďaka jeho špecifickému výzoru pozná naozaj každý.

O to zvláštnejšie je, že o tomto 19-ročnom chlapcovi sa nevie ani len to, kedy presne sa narodil. Miluje autá, rozhovory dáva len zriedka, no zato si vie urobiť poriadnu srandu zo slávnych MMA bojovníkov. Čo vlastne o Hasbullovi Magomedovovi vieme?

image

9-ročného Austrálčana šikanovali pre jeho dwarfizmus. Chcel sa zabiť, teraz z neho bude hollywoodska hviezda

Neznámy dátum narodenia

Vieme, že Hasbulla sa narodil v autonómnej ruskej Dagestanskej republike, konkrétne v hlavnom meste Machačkala. Podľa dostupných informácií sa narodil v roku 2003, v popise na Instagrame však uvádza, že už má 20 rokov. Mnohým sa môže zdať, že Hasbulla je omnoho mladší, a majú na to pomerne logický dôvod.

Táto internetová senzácia meria len 99 centimetrov a podľa dostupných informácií váži 16 kíl. Okrem toho má vyššie postavený hlas. Aj keď si mnohí myslia, že trpí dwarfizmom, jeho výzor je spôsobený chorobou, ktorá sa volá nanizmus, respektíve nanosomia. Prejavuje sa tak, že pri narodení mal nedostatok rastového hormónu (GHD).

Podobným problémom mal trpieť napríklad aj futbalista Lionel Messi, ktorému mala byť táto porucha diagnostikovaná v jedenástich rokoch. Na rozdiel od Hasbullu však bol údajne Messimu injekčne podávaný ľudský rastový hormón.

Internetová hviezda

Ak bol Hasbulla niekedy šikanovaný kvôli svojmu vzrastu, nehovorí o tom. Na internete sa prezentuje ako mimoriadne sebavedomý a vysporiadaný človek. Jeho raketový vzostup na sociálnych sieťach začal v roku 2021 a odvtedy nespomaľuje. Na Instagrame ho sleduje 3,1 milióna ľudí, na TikToku nazbieral už takmer deväť miliónov srdiečok.

image

Škoda za státisíce či pád do sopky. Toto sú situácie, pri ktorých sa robenie selfie premenilo na katastrofu

Pozornosť sociálnych médií na seba strhol najmä v čase, keď vyzval Abdu Rozika, ktorý trpí podobným ochorením, na súboj. Ten sa ale nakoniec nekonal, pretože zasiahla Športová asociácia malých ľudí Ruska. Tá označila zápas za neetický a zo všetkého nakoniec vzišlo.

Internetová senzácia však nezostala iba pri ľuďoch s rovnakým ochorením. Nie je to tak dávno, čo Hasbulla vyzval na zápas írskeho MMA bojovníka Conora McGregora so slovami: „Chcem potrestať tohto [Conora McGregora]. Príliš veľa rozpráva.”

@hasbulla #hasbulla #ufc #islam #muslim #russia #boxing ♬ original sound - hasbulla

Mini Khabib

Hasbulla si vyslúžil prezývku Mini Khabib po tom, čo na sociálne siete nahral video, v ktorom paroduje váženie Khabiba Nurmagmadova na podujatí UFC 229. Zhodou okolností Nurmagmadov taktiež pochádza z Dagestanu, takže netrvalo dlho, a títo dvaja sa nielen stretli, ale stali sa z nich aj dobrí priatelia. Niektorí ich dokonca považujú za rodinných príslušníkov.

Momentálne Hasbulla zverejňuje na sociálnych sieťach fotografie z exotických miest. Nechýbajú zábery luxusných športových áut, pre ktoré má slabosť. Videá, na ktorých stojí v ultraluxusných športiakoch, sa veľmi rýchlo dostali k tvorcom mémov a stali sa veľmi populárnymi. „Mám rád driftovanie. Páči sa mi hluk, ktorý vydávajú,” povedal v jednom z mála rozhovorov.

image

Vyskúšali sme si sociálnu sieť BeReal. Máš dve minúty na autentický záber, na skrášľovacie filtre zabudni

Žiadne randenie a politické ambície

Okrem iného nedávno prezradil, že aj keď má 19 (20) rokov, ešte stále nie je pripravený na randenie. „Rozmyslím si to neskôr. Som príliš mladý,“ povedal v rozhovore s austrálskym moderátorom Kylom Sandilandsom. Na svojom prvom rečníckom turné v Austrálii sa s ním dokonca ženy ani nemôžu odfotiť. Organizátori potvrdili, že je to z dôvodu jeho „osobného a kultúrneho presvedčenia“.

@hasbulla

 

♬ оригинальный звук - hasbulla

Do budúcna však nechce zostať len internetovou celebritou. Jeho ambície dokonca siahajú až do politiky. „Chcem sa stať ministrom vnútra Dagestanu. Najprv nájdem svojich neprajníkov a prinútim ich k panike. V rámci mesta rýchlosť spomalím, ale na diaľnici zvýšim. Všetky rýchlostné kamery idú dole,” dodal so štipkou humoru a sarkazmu Hasbulla.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 21:10