Quaden BaylesInstagram/quaden Bayles/
StoryEditor

9-ročného Austrálčana šikanovali pre jeho dwarfizmus. Chcel sa zabiť, teraz z neho bude hollywoodska hviezda

Miroslav Kamody23.08.2022., 15:00h

Quaden sa stal známym po tom, čo jeho mama zverejnila video, na ktorom plače a chce sa zabiť. Po vlne podpory z celého sveta sa z chlapca stal influencer a po novom ešte aj hollywoodska hviezda.

Lajkuj Brainee.sk na

Chlapec Quaden Bayles sa stal virálnym na sociálnych sieťach potom, ako jeho mama Yarraka uverejnila video, na ktorom plače, pretože ho v škole neustále brutálne šikanovali. Touto cestou chcela poprosiť ľudí, aby boli láskavejší. Quaden totiž trpel iba preto, že sa narodil s dwarfizmom. „Daj mi nôž, chcem sa zabiť,” hovorí malý chlapec na známom videu.

Yarraka pre austrálsku NITV vysvetlila, že ľudia ho šikanovali kvôli jeho výške a vtedy deväťročný chlapec už nevedel, ako ujsť pred trápením. „Vravela som mu, aby to jednoducho ignoroval; no nie, to, že to ignoruješ, problém nevyrieši. Ako to rieši šikanovanie, ak sa ho rozhodnete ignorovať? Treba to okamžite riešiť a presne to teraz robím. Vždy, keď sa to stane, urobím živé video, aby to ľudia vedeli,” hovorila jeho mama.

Vlna podpory a solidarity

„Tak dúfam, že dokážeme urobiť nejaké zmeny, aby sa to nestalo ďalšej rodine a dúfajme, že nestratíme ďalší mladý nevinný život kvôli šikanovaniu,” dodala. Celý svetom prebehla obrovská vlna solidarity, ktoré viedlo k vzniku hnutia #WeStandWithQuaden. Malého chlapca podporili aj celebrity ako herec Hugh Jackman či basketbalista Enes Kanter.

Na podporu Quadena a jeho rodiny dokonca vznikla aj zbierka, kde ľudia vyzbierali stovky tisíc dolárov. Z chlapca sa na sociálnych sieťach stal influencer, ktorého len na Instagrame sleduje takmer 300-tisíc ľudí. Teraz portál LadBible prišiel s informáciou, že Quaden si zahrá v očakávanom hollywoodskom filme.

Očakávaný hollywoodsky film

Konkrétne ide o projekt Mad Max: Furiosa, ktorý nakrúca George Miller. Pôjde o spin-off k oscarovému hitu Mad Max: Fury Road. Nie je pritom prvýkrát, čo si Miller vybral Baylesa, aby si zahral v jeho filme. Objavil sa už Three Thousand Years of Longing, v ktorom si zahrali Idris Elba a Tilda Swindon.

Legendárny režisér pre Sydney Morning Herald povedal: „Bolo to dobré pre nás a bolo to dobré pre neho. A odviedol tak dobrú prácu, že má malú rolu vo Furiose.” Miller cítil potrebu dať Quadenovi dôvod na úsmev po tom, čo niektorí ľudia kritizovali jeho matku Yarraku za nahranie spomínaného videa. Niektorí kritici dokonca tvrdili, že ho mama trénovala, ako má plakať.

image

Rick a Morty sú späť! V novom traileri na 6. sériu vyvolávajú medzigalaktický chaos a bojujú s mimozemšťanmi

Miller bol zúrivý, keď sa ľudia pokúsili zaútočiť na rodinu Baylesovcov potom, čo sa video stalo virálnym. „To ma naozaj napálilo,” vysvetlil, prečo sa rozhodol chlapca prvýkrát osloviť. Furoisu v pripravovanom filme stvárni Anya Taylor-Joy a objaví sa aj Chris Hemsworth. Premiéra projektu je naplánovaná na máj 2024.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 07:18