Seriálové spracovanie herného hitu The Last of UsHBO
StoryEditor

Najlepšia herná adaptácia všetkých čias? Sleduj emotívny trailer pre blížiaci sa seriál The Last of Us

Miroslav Kamody05.12.2022., 14:00h

Poznáme dátum premiéry, detaily o projekte a dostávame aj skvelé zábery, ktoré lákajú nielen hráčov, ale aj nových divákov.

Lajkuj Brainee.sk na

Čakanie sa pomaly blíži ku koncu. Do premiéry seriálového spracovania cenami ovešanej videohry The Last of Us zostáva už len niečo vyše mesiaca. HBO teraz zverejnilo plnohodnotný trailer, ktorý poteší všetkých hráčov.

Vyzerá totiž famózne. Vyzerá to tak, že tvorcovi Craigovi Mazinovi (chválená miniséria Černobyľ) sa podarilo dokonale zachytiť atmosféru hier a preniesť ju na plátno. Vyzerá to tak, že definitívne vyšiel z tieňa svojich predchádzajúcich projektov, medzi ktoré patrili Scary Movie 3, 4 či Superhero Movie.

image

(Ne)známe zaujímavosti o The Last of Us: Infekcia z hry skutočne existuje, o príbeh nikto nemal celé roky záujem

Jediná šanca na záchranu

Zároveň to vyzerá tak, že seriál si síce bude brať mnohé z predlohy herného štúdia Naughty Dog, no tvorcovia sa očividne nebáli priniesť aj niečo nové. V traileri nechýbajú ani odľahčené momenty.

Pokiaľ si hru nehral, tak v trailer nájdeš slušný prehľad príbehu z prvej hry. V centre príbehu sú Joel a Ellie, ktorých v nadchádzajúcom seriáli HBO hrajú Pedro Pascal a Bella Ramsey.

Joel musí odprevadiť Ellie cez post-apokalyptickú verziu USA v nádeji, že ona môže byť kľúčom k ochrane toho, čo zostalo zo svetovej populácie pred infekciou, ktorá mení svoje obete na agresívne stvorenia podobné zombie.

Už o mesiac

Z predchádzajúcich záberov vieme, že dôjde aj na spracovanie prequelového datadisku Left Behind (teda minimálne formou spomienkových pasáží). Z tohto hľadiska sa ponúka otázka, či bude iba desať dielov na odrozprávanie celého príbehu stačiť, alebo už sa dopredu počíta s ďalšou sériou.

image

Záber zo seriálu The Last of Us

HBO

Pozornému oku však neujde, že v novom traileri sa na malý okamih objaví aj Ashley Johnson, ktorá stvárnila Ellie v herných spracovaniach. Premiéra očakávaného projektu je naplánovaná na 15. januára.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 20:23