Záber zo seriálu The Last of UsHbo Max/
StoryEditor

Seriálové spracovanie hry The Last of Us sa predstavuje prvým trailerom. Fanúšikom ponúkne všetko, po čom túžili

iDnes.cz28.09.2022., 15:00h

Streamovacia služba HBO Max konečne predviedla prvý trailer na chystanú seriálovú adaptáciu jednej z najlepších videoherných značiek vôbec, The Last of Us. A prvé reakcie sú napospol nadšené, ľuďom vadí snáď len obsadenie herečky Belly Ramsey do hlavnej úlohy Ellie, nie je si totiž príliš podobná a je údajne veľmi stará.

Lajkuj Brainee.sk na

Prvé The Last of Us vyšlo síce už pred deviatimi rokmi, ale titulné stránky herných médií opanuje dodnes. Jednak minulý mesiac vyšiel skvelý avšak pomerne zbytočný remake, jednak rovnomenný chystaný seriál od HBO začína po rokoch dohadov konečne naberať jasné kontúry.

Teraz sme sa konečne dočkali prvého traileru, z ktorého napriek zbytočne rýchlemu strihu dokážeme usudzovať mnohé, píše Honza Srp z iDnes.cz.

image

Zaujímavosti o hraní hier: Priemerný vek hráčov ťa dostane, len vďaka hre sme dekódovali vírus AIDS

Videli sme, ako budú vyzerať zombie, že dôjde aj na spracovanie prequelového datadisku Left Behind (teda minimálne formou spomienkových pasáží), aj to, že sa autori neboja k predlohe pridať aj niekoľko nových pasáží. Z tohto hľadiska sa ponúka otázka, či bude iba desať dielov na odrozprávanie celého príbehu stačiť, alebo už sa dopredu počíta s ďalšou sezónou.

Problémy s predstaviteľkou Ellie

Každopádne z tých zhruba deväťdesiatich sekúnd je evidentné, že si autor pôvodnej hry Neil Druckmann dokázal postrážiť atmosféru a tak sú fanúšikovia väčšinovo spokojní. S jedinou výnimkou, ktorou je obsadenie Belly Ramsey do role titulnej postavy Ellie.

Herečka známa ako Lyanna Mormont zo Hry o tróny jednoducho nie je tej hernej podobná ani trochu, navyše má 19 a Ellie v hre má mať 14, pritom práve prerod z naivného dievčaťa v chladnokrvnú ženu je pre vyznenie celej série úplne kľúčové.

No áno, ale čo s tým? Jej dabérke Ashley Johnson je dnes 39, z Ellen Page, ktorá Ellie snáď ako jediná bola skutočne podobná, je dnes tridsaťpäťročný Elliot. Tvorcovia seriálu tak nemali žiadnu ideálnu voľbu a rozhodli sa tak, ako sa rozhodli. Až hotová verzia ukáže, či to bolo správne.

image

Záber zo seriálu The Last of Us

Hbo Max/

Návrat ku koreňom

Ono bude hlavne záležať na tom, na koho filmári primárne cielia. A niečo mi hovorí, že tí najviac hardcore fanúšikovia, ktorým mohla prasknúť žilka aj zo zmien medzi prvým a druhým dielom, to asi nie sú.

Seriál je skôr ideálnou príležitosťou predstaviť skvelý príbeh širšiemu publiku, ktoré si potom spätne nájde čas na poznanie predlohy, rovnako ako sa to napríklad podarilo tvorcom Pána prsteňov, Duny alebo už spomínaných Hier o tróny.

image

Okná zalepené páskou či dlhé hodiny v maskérni. Zaujímavosti o seriáli The Lord of The Rings: The Rings of Power

Osobne musím povedať, že aj ako najväčší fanúšik tejto značky nemám chuť tak krátko po nedávnom dohraní riediť svoj zážitok opakovaním dobre známeho. Na druhú stranu do vydania naplánovaného na budúci rok sa to pravdepodobne zmení.

Portál iDnes patrí do portfólia spoločnosti Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 08:35