Táto hra ťa privedie do šialenstvaThe Password Game, Unsplash/Arwan Sutanto
StoryEditor

Táto pekelná hra ťa privedie do šialenstva. Jej cieľom je vytvoriť najbezpečnejšie heslo na svete

iDnes.czOndřej Martinů08.07.2023., 14:47h

Mať silné heslo je dôležité. Webová hra The Password Game však silu hesla posúva na úplne novú úroveň a kladie si nároky, ktoré by ti normálne ani nenapadli.

Lajkuj Brainee.sk na

Zaujímavých hračiek na webe nie je nikdy dosť. Vlani napríklad prekvapila svet hra so slovami Wordle, ktorú následne okopíroval celý rad ďalších. The Password Game je taktiež hra so slovami, avšak v úplne odlišnom duchu. Overí totiž množstvo tvojich znalostí a navyše je naozaj pekelne ťažká, píše Ondřej Martinů z portálu iDnes.

Najsilnejšie heslo

The Password Game vytvoril programátor Neal Agarwal, ktorý na svojej stránke už zverejnil celý rad ďalších originálnych nápadov, a to či už drobné hry alebo interaktívne projekty. Odporúčame ti ich tiež vyskúšať. The Password Game však zrejme vzbudil veľkú pozornosť, minulý týždeň sa napríklad objavil aj v trendoch na Twitteri.

image

Spoznáš tieto známe slovenské stavby len na základe fotografie? Pozor, odhalili sme len niektoré časti obrázka

O čo presne ide? V The Password Game je vaším cieľom vymyslieť heslo, ktoré zodpovedá vopred daným kritériám. Rovnako ako v reáli najprv začnete od klasických nárokov na veľké a malé písmená, číslice či špeciálne znaky.

Zatiaľ čo vytváranie hesla pri bežných internetových službách by už bolo v tejto chvíli viac než dostatočné, hra The Password Game tu ešte len začína. V nasledujúcich krokoch na teba hra začne klásť čoraz šialenejšie nároky. V tvojom hesle budú ďalej figurovať napríklad rímske číslice, prepis captcha kódu, sčítanie číslic alebo dokonca aj šachové ťahy.

image

Táto hra ťa privedie do šialenstva

The Password Game

Pozor na jednu vec

Hra sa ťa nebude báť otestovať v znalosti zemepisu, keď ťa pošle na náhodné súradnice na Google Street View alebo napríklad v chémii, keď budete musieť uvádzať prvky z periodickej sústavy. A príde na rad aj lúštenie už spomínaného Wordle.

Bohužiaľ The Password Game nemá takú veľkú znovuhrateľnosť, pretože sa väčšina krokov pri každom pokuse opakuje. Hra má síce pripravené rôzne otázky v niektorých kategóriách, neponúkne však dostatočnú variabilitu.

image

Táto hra ťa privedie do šialenstva

The Password Game

Je to tak skôr niečo, čo si vyskúšaš raz a pošleš odkaz ďalej. Na krátke zabavenie to však bohato stačí. Buďte však pripravení na to, že sa pri niektorých krokoch môžeš poriadne zaseknúť.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 09:20