StarfieldMicrosoft/
StoryEditor

Starfield je Skyrim vo vesmírnom meradle. Ponúkne cez 1000 planét, nádherný gameplay ti odpáli dekel

iDnes.cz13.06.2022., 11:00h

Po mnohých rokoch vábenia a neurčitých informácií sme konečne mohli vidieť niekoľko minút z chystaného vesmírneho nástupcu sérií The Elder Scrolls a Fallout. Každý, kto od Starfieldu čakal nejaký zásadný posun, musel byť napriek krásnej grafike sklamaný, fanúšikom však hra ponúkne všetko, čo majú radi a v obrovskom množstve.

Lajkuj Brainee.sk na

Starfield mal byť jedným z najväčších herných ťahákov tohto roku, nakoniec však bol nedávno odložený až na ten budúci. Informácia to nebola príliš prekvapivá, ešte včera sme totiž nevideli jediný oficiálny záznam z hry, píše Honza Srp z iDnes.cz

Nedeľná tlačová konferencia Microsoftu to však zásadne napravila a z prezentovaných 15 minút už máme pomerne solídnu predstavu o tom, ako sa to celé asi bude hrať. Žiadne prekvapenie sa nekoná, nová hra od Bethesdy vyzerá presne tak, ako sa asi dalo čakať, či už v tom dobrom, alebo zlom zmysle.

image

(Ne)známe zaujímavosti o hernej sérii Mafia: Aj 20 rokov po vydaní je prvá časť najlepším dielom celej trilógie

Kombinácia Skyrimu a No Man‘s Sky

Zjednodušene by išla popísať ako kombinácia Skyrimu (prípadne Falloutu 4, nech zostávame v žánri sci-fi) a vesmírneho simulátora No Man‘s Sky. Z neho si hra berie predovšetkým koncept prieskumu neznámych svetov a taktiež jeho gigantickú rozlohu. Autori vraj pripravili viac ako 1 000 unikátnych planét, ktoré sa však neobmedzujú na niekoľko málo „sídiel záujmu“, ale pristáť tam môžete doslova kdekoľvek a vydať sa kamkoľvek uznáte za vhodné.

Svoju postavu si môžete vytvoriť úplne slobodne v „zatiaľ najkomplexnejšom editore postáv, aký kedy Bethesda urobila“, v trochu obmedzenejšej miere to isté bude platiť aj o vašej vesmírnej lodi. Pokiaľ vás teda Starfield chytí a dokážete sa do neho ponoriť, tak pánboh s vami a s vašimi blízkymi, pretože obsahu je tu pripraveného odhadom na dva reálne životy.

Zásadnou otázkou je, či prinesie niečo nové

Na druhú stranu autori evidentne hrajú na istotu a kto rád okrem nových svetov objavuje aj nové mechaniky, bude mať so Starifeldom najskôr problém. Napriek tomu grafickému pozlátku tu všetko pôsobí ako niečo, čo už sme hrali mnohokrát, či už sa budeme baviť o celkom nezaujímavých prestrelkách s klasickým uberaním životov, alebo napríklad statických rozhovoroch hovoriacich hláv.

O úspechu hry tak najskôr rozhodne to, aký zaujímavý svet a dejovú linku sa vývojárom podarilo vymyslieť. To sa dozvieme niekedy začiatkom roku 2023, kedy má Starfield vyjsť na nové Xboxy a PC. Majitelia playstationov majú tentoraz smolu, s ich platformou sa nepočíta ani do budúcnosti.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 05:54