Záber z filmu Leave the World BehindNetflix
StoryEditor

Najnovší filmový hit od Netflixu produkoval bývalý americký prezident s manželkou. Obamovci nás chcú varovať, tvrdia diváci

Miroslav Kamody19.12.2023., 13:00h

Prvý film produkovaný Obamovcami rozvíril konšpiračné vody. Mnohá diváci tvrdia, že sa snažia svet pripraviť na blížiacu sa katastrofu.

Lajkuj Brainee.sk na

Diváci na Netflixe sú momentálne posadnutí najnovších filmovým hitom s názvom Leave the World Behind. Aj na Slovensku je momentálne najsledovanejším filmom na platforme. Aj keď ide o fikciu, portál New York Post informuje, že v ňom mnohí diváci vidia omnoho viac.

Apokalyptický thriller s Juliou Roberts, Ethanom Hawkom, Mahershalom Ali, a Kevinom Baconom mal premiéru 22. novembra a sleduje rodinu na dovolenke v prenajatom dome na Long Islande. Tú vyruší cudzí pár, ktorý sa objaví uprostred záhadného výpadku prúdu a technologických porúch.

image

Omrzeli ťa tradičné rozprávky či telka u rodičov? Takúto decembrovú nádielku pre teba pripravil NETFLIX

Obamovci a tvorca Mr. Robot

Vo filme majú postavy rôzne teórie o tom, čo spôsobuje tieto znepokojujúce udalosti - že je to práca hackerov; že je to vládne sprisahanie, či že Spojené štáty sú vo vojne so zlými silami, ktoré používajú rádiologické zbrane, aby sa ľudia obrátili proti sebe. 

Film je založený na románe Rumaana Alama z roku 2020 a režíroval, napísal a produkoval tvorca seriálú Mr. Robot Sam Esmail. Je to tiež prvý celovečerný film od High Ground, produkčnej spoločnosti založenej bývalým prezidentom Barackom Obamom a Michelle Obamovou v roku 2018. 

A je to práve ich účasť na projekte, ktorá podnecuje konšpiračné teórie. Na sociálnej sieti X jeden z užívateľov napísal, že sa blížime do podobného bodu a pripomína vojnu Izraela a Palestíny, Ruska a Ukrajiny či vyhrotenú situáciu v Spojených štátoch „Pozerali ste už ten film? Cítim sa tak nesvoj, pretože toto sa môže ľahko stať ZAJTRA,“ napísal ďalší.

Diváci konšpirujú

„Obamovci sa vysmievajú nám všetkým, keď nás varujú, že sa to blíži,“ reagoval ďalší z divákov. „Film ‚Leave the World Behind‘ je určite posolstvom toho, čo sa deje a čo má prísť. Je to v súlade s tým, čo hovoríme už roky: Zásobte sa tovarom nepodliehajúcim skaze a vodou,“ píše sa v ďalších komentároch.

image

Hrnček na zohrievanie rúk či žolíkové karty do ľavej ruky. Pozri si bizarné výrobky určené len pre ľavákov

V rozhovore pre Vanity Fair o spolupráci s bývalým prezidentom Obamom Esmail povedal: „Prezident Obama so skúsenosťami, ktoré má, dokázal, aby ma trochu uzemnil na tom, ako sa veci môžu vyvíjať v skutočnosti. Mal veľa poznámok o postavách a empatii, ktorú by sme k nim mali mať. Musím povedať, že je veľkým milovníkom filmov a nedával len poznámky o veciach, ktoré pochádzali z jeho prostredia. Ako fanúšik knihy písal poznámky a chcel vidieť naozaj dobrý film.“ 

Bez ohľadu na to, aké pocity v tebe tento film zanechal, faktom zostáva, že je natočený podľa knižného románu, s ktorým Obamovci nemajú nič spoločné. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. máj 2024 00:36