13. augusta je medzinárodný deň ľavákov.Flickr.com/coolhunting Project/
StoryEditor

Hrnček na zohrievanie rúk či žolíkové karty do ľavej ruky. Pozri si bizarné výrobky určené len pre ľavákov

Michal Čiernik13.08.2022., 11:00h

Mark Twain, Barack Obama, Julius Caesar, Marie Curie. Vieš, čo majú tieto osobnosti spoločné? Všetci sú ľaváci. Je ich síce len desať percent z celkovej populácie, ale za to sú to častov slávne osobnosti a uznávaní umelci. Na počesť medzinárodného dňa ľavákov sme pripravili zoznam bizarných predmetov vyrobených len pre nich.

Lajkuj Brainee.sk na

Ľaváci sa musia pripraviť vo svojom živote na problémy, ktoré sú pre väčšinu ľudí, pravákov, nepochopiteľné. Počítačové myšky, otvárače na konzervy či hudobné nástroje, ktoré sú prispôsobené pre pravorukých, sú pre ľavákov nepraktická nočná mora. Preto mnoho spoločností stále častejšie vyrába špeciálne varianty predmetov priamo do ľavej ruky. Občas to však preháňajú a niektoré veci sú zbytočné.

Oreo pre ľavákov

V roku 2018 pri príležitosti medzinárodného dňa ľavákov prišlo Oreo so špeciálnou edíciou sušienok. Veľký marketingový bum okolo čokoládových sušienok bol však len marketingový bum. Sušienky boli úplne rovnaké ako pred tým. Jediné čo sa akože prispôsobilo, bola záložka na otváranie obalu, ktorá sa presunula z ľavej strany obalu na pravú. Viac komická ako užitočná zmena asi veľký úspech nemala, pretože spoločnosť s podobnými nápadmi skončila. Sušienka sa predávala iba v USA a stála tri doláre.

Rukoväte na ceruzky pre ľavákov

Revolučný dizajn jemne umiestni prsty do správnej polohy na uchopenie. Vďaka prirodzenému pocitu a mäkkému pohodlnému materiálu je písanie jednoduché a zábavné. Dokonca má dosiahnuť správne zarovnanie prstov pri písaní. S touto špeciálnou pomôckou je kreslenie určite pohodlnejšie. Keď si však predstavíš klasickú oválnu ceruzku, či už v pravej alebo v ľavej ruke, drží sa rovnakým spôsobom. Ľavákom o nič viac nesťažuje písanie ako pravákom. Preto ako extra pomôcka dobrá ale zbytočná.

image

Rukoväte na ceruzky pre ľavákov.

Instagram.com/write Re/

Keramický hrnček na ohrievanie rúk

Hrnčeky Handwarmer Mugs navrhnuté s ergonomickým vreckom, do ktorého si môžeš schovať a zohriať prsty, zatiaľ čo si vychutnáš svoj obľúbený čaj. Či už si hrnček naplníte kávou, horúcou čokoládou alebo čajom, tieto ručne vyrobené jedinečné hrnčeky sú dokonalou zmesou pohodlia a štýlu. Áno, špeciálne tvarovaný hrnček, s ktorým si počas chladných dní môžeš zohriať svoju ľavačku. Ak si ľavák, máš zhruba 20 eur navyše a máš rád extravagantné hrnčeky je to niečo pre teba. Je však otázka, či obyčajná keramická šálka s obyčajným uškom, a s teplým nápojom, zohreje skrehnuté ruky menej, ako tento na mieru robený skvost.

image

Keramický hrnček na ohrievanie rúk.

Twitter.com/handwarmer Mugs/

Žolíkové karty pre ľavákov

Väčšina žolíkových kariet má vytlačené symboly kariet v ľavom hornom rohu. Tieto špeciálne karty pre ľavákov ich majú v pravom hornom rohu. Firma svoj produkt odôvodňuje tým, že ľaváci si môžu tieto karty rozprestrieť v pravej ruke a ľavou karty hrať. Ak si však niekedy držal v ruke vejár žolíkových kariet, a to je jedno v ktorej, vieš, že sa to dá aj s obyčajnými kartami. Mimochodom, existujú už aj žolíkové karty s vytlačenými symbolmi v každom rohu a pre extrémne náročných aj stojany na karty.

image

ieto špeciálne karty pre ľavákov ich majú v pravom hornom rohu.

Facebook.com/left Hand Story/

Vývrtka s opačným závitom

Navrhnuté na zaskrutkovanie v proti smere hodinových ručičiek. Tento smer je prirodzenejší a jednoduchší pre ľavákov. Toto môže byť pre niekoho výhoda, kto je však smädný, tomu v ceste za pohárom vína nebude stáť ani klasická vývrtka. Hlavne aby nejaká bola. Tento špeciálny produkt má ďalšiu zábavnú výhodu. Tvoji kamaráti praváci nebudú mať tušenie prečo im nepôjde vývrtku zaskrutkovať do zátky.

image

Hod líškou, skákanie cez sudy na ľade, či automobilové pólo. Pozri si zoznam bizarných zabudnutých športov

Viac účelový pracovný podnos na notebook pre ľavákov

To najlepšie najluxusnejšie na záver. Viacúčelový podnos na notebook je ideálnym pracovným stolom na prácu, hry, čítanie, jedenie a školu, a to všetko z pohodlia vašej postele, pohovky alebo pohovky. Podložka je vhodná pre tablety s uhlopriečkou 9,6 palca alebo menšie a chytré telefóny s uhlopriečkou 3,5 palca alebo menšie. Napevno umiestnená podložka pod myš na ľavej strane robí z tohto pohodlného pomocníka špeciálny kus nábytku pre ľavákov. Na stolík sa zmestia notebooky s uhlopriečkou až 18 palcov. S nastaviteľnou vrchnou doskou si budeš môcť svoju knihu alebo tablet položiť do ideálneho uhla. S podobnými vymoženosťami už z postele nebudeš musieť vyjsť vôbec.

image

Viac účelový pracovný podnos na notebook pre ľavákov.

Twitter.com/almart Accessories/

 

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 21:05