Black MirrorFilm Updates/X
StoryEditor

Si fanúšik seriálu Black Mirror? Môžeš sa tešiť, mala by vzniknúť siedma séria

Nikola Michalkova23.11.2023., 15:00h

Seriál (aj) z prostredia technológií si zamilovali mnohí. Objavila sa teraz správa, že sa dočkáme siedmej série.

Lajkuj Brainee.sk na

Seriálový hit Black Mirror si získal svoju popularitu. Ukazuje život s technológiami a riziká, ktoré prinášajú. Sci-fi seriál vytvoril Charlie Brooker a začiatkom tohto roka sa vrátil na Netflix po štvorročnej prestávke. Seriál si vyslúžil rekordnú sledovanosť a dostal sa do top desiatky v 92 krajinách, píše sa na portáli Variety.

image

Netflix spustil platformu Streamberry z novej epizódy Black Mirror. Umožní ti vytvoriť si vlastný seriál so svojou postavou

Nová séria

Nové správy z USA naznačujú, že seriál by sa mal na obrazovky vrátiť so siedmou sériou. Charlie Brooker zostáva pri kormidle a divákom opäť prinesie ďalšiu dávku nočných môr. Podľa informácií sa seriál tento rok už začal pripravovať. Podrobnosti o tom, čo v ďalej sérii budeme vidieť, je stále pod rúškom tajomstva.

Obsadenie ale nie je stále známe. Ak ale vychádzame z predchádzajúcich sérií, môžeme očakávať mnohé hviezdy. V šiestej sérii si totiž mohol vidieť Josha Hartnetta, Salmu Hayek a Annie Murphy. 

image

Záber zo seriálu Black Mirror

Netflix/

Najpopulárnejšia epizóda má názov „Joan is awful“. Sústredila sa na falošnú streamovaciu stránku Streamberry, ktorá prenikla do domácností a vytvorila dokumentárne filmy, ktoré sú založené na ich skutočných životoch. 

Dôvod prestávky

Ak si spomínaš, medzi piatou a šiestou sériou bola dosť dlhá prestávka. Dôvodom boli práva na seriál, keďže Brooker a jeho kreatívny partner Jones opustili svoju produkčnú spoločnosť House of Tomorrow v roku 2020. Podľa podmienok práva seriálu zostali spoločnosti Endemol Shine (podporuje spoločnosť House of Tomorrow). 

Predpoveď budúcnosti?

Seriálu a jeho deju sa často pripisuje predpovedanie budúcnosti, avšak tým najhorším spôsobom. Príkladom je epizóda o službe Streamberry, ktorá opisuje životy ľudí v reálnom čase pomocou umelej inteligencie, aby ich premenila na relácie pre svoju platformu. Brooker pritom tvrdí, že epizóda bola napísaná ešte predtým, ako sa ChatGPT stal národnou novinkou. „Veľmi sa obávam AI, používania ChatGPT a podobných vecí,“ povedal počas londýnskeho zhromaždenia na podporu štrajku scenáristov. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 09:22