Skutočné príbehy, ktoré inšpirovali vznik známych hororov.Anna, Carnival Of Horror/Twitter
StoryEditor

Vyhľadávaš horory natočené na základe skutočných udalostí? Tak potom ťa určite vydesia tieto príbehy, ktoré filmy inšpirovali

Nikola Michalkova28.10.2023., 13:30h

Prečítaj si skutočné príbehy, podľa ktorých natočili známe horory.

Lajkuj Brainee.sk na

Niektorí ich milujú a vyhľadávajú, iní ich nenávidia a vyhýbajú sa im. Horory sú filmy, ktoré niektorých z nás často zanechajú vydesených a možno nám aj spôsobia ako taký adrenalín. Niektoré filmy sú ale založené na skutočných udalostiach, tie ti predstavíme v článku.

V zajatí démonov

Príbeh, vďaka ktorému tento film vznikol, hovorí o manželoch Perronovcov, ktorí sa presťahovali na pozemok, ktorý sa volal Old Arnold Estate v roku 1971. Hneď po nasťahovaní ich začali desiť paranormálne javy, ako napríklad vznášajúci sa alebo pohybujúci sa nábytok, otváranie a zatváranie dverí, rôzne zvuky, či dokonca neviditeľní duchovia obyvateľov domu tlačili, ťahali či zraňovali. 

Samozrejme, nenechali to len tak a na pomoc zavolali dvoch vyšetrovateľov, ktorí sa na nevysvetliteľné javy špecializovali. Ed a Lorraine Warrenovci zistili, že na pozemku sa nachádzajú rôzni duchovia. Jeden duch bol ale obzvlášť zlomyseľný a nazýval sa Bathsheba. 

Bathsheba na pozemku žila v roku 1800 a bola podozrivá zo satanizmu a obvinená z násilnej vraždy svojho prvého dieťaťa. Ak si film videl, určite si spomínaš, že sa rodina z domu odsťahovala. V skutočnom príbehu to tak nebolo. Rodina tam zostala ďalších deväť rokov a odsťahovali sa až v roku 1980. 

V zajatí démonov 2

Pokračovanie je založené na prípade dievčaťa, ktoré bolo posadnuté démonom v Londýne. Rodina Hodgsonovcov tvrdí, že v auguste 1977 začala zažívať vo svojom dome nezvyčajné javy. Nábytok lietajúci vzduchom či predmety vrhajúce sa na ľudí. Pozornosť si ale vyslúžila Janet, jedna z troch detí. Tvrdila totiž, že ju posadol muž menom Bill Wilkins. Neskôr sa potvrdilo, že muž s týmto menom skutočne v dome žil a zomrel tam na krvácanie do mozgu. 

Neskôr Janet priznala, že približne „dve percentá“ strašidiel boli vymyslené, podľa jej slov ale Enfieldský poltergeist bol skutočný. Existuje dokonca aj zvukový záznam, keď bola údajne posadnutá. 

Annabelle

Kto by nepoznal horor so strašidelne vyzerajúcou bábikou, ktorá terorizovala svojich majiteľov. Terorizujúca bábika skutočne existovala. Skutočná bábika sa volala Raggedy Ann a nevyzerá tak strašidelne, ako tá vo filme. 

Všetko sa to začalo v roku 1970, keď ju zdravotná sestra dostala ako darček k narodeninám. Netrvalo dlho a začala si všímať, že bábika sama od seba menila polohy. Neskôr sa k tomu pridali aj tajomné lístky, ktoré nachádzala v dome s nápisom: „Pomôž mi.“ Žena následne tvrdila, že raz našla bábiku, ako z nej vytekala krv. 

Žena kontaktovala vyšetrovateľov, ktorí tvrdili, že bábika nebola posadnutá, ako sa pôvodne myslelo, ale manipuloval ňou zlý duch. Odniesli ju preto do svojho múzea, kde sa nachádza dodnes. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 16:45