Záber z filmu Killer of the Flower MoonParamount Pictures, Apple TV+
StoryEditor

Najočakávanejší film roka? Leonardo DiCaprio a Robert De Niro excelujú v traileri na nový film Killer of the Flower Moon

Miroslav Kamody06.07.2023., 09:30h

Brutálny námet inšpirovaný skutočnými udalosťami, skvelí herci a ikonický režisér. Killer of the Flower Moon už po uvedení traileru ašpiruje na titul najočakávanejšieho filmu roka.

Lajkuj Brainee.sk na

Režisér Martin Scorsese si už dávno zabezpečil miesto v elitnom hollywoodskom režisérskom panteóne. Na svojom konte má také filmové pecky ako Vlk z Wall Street, Taxikár, Zúriaci býk, Mafiáni či Kasíno.

Vo veku 80 rokov však ukazuje, že rozhodne nepatrí do starého železa. A aby toho nebolo málo, jeho najnovší film Killers of the Flower Moon (u nás distribuovaný pod názvom Vrahovia mesiaca kvetov) prináša fanúšikom niečo, o čom už dlho snívali.

image

Vietnam zakázal nový megafilm Barbie. V krajine ho neuvedú kvôli jedinej veci

Za filmom stoja tí najlepší

Dvaja kultoví herci, ktorí sú s týmto zásadným režisérom najviac spojení, sa konečne stretnú v jednom z jeho filmov. Na jednom pľaci sa totiž objavili jeho dlhoroční oscaroví spolupracovníci, Leonardo DiCaprio a Robert De Niro. A intenzívny prvý trailer filmu sľubuje, že čakanie na toto spojenie sa oplatí. 

Priprav sa na príbeh o moci, vraždách, rope a láske. Navyše, film má aj scenár od Scorseseho a skvelého Erica Rotha (The Insider, Ali, Mníchov, Zrodila sa hviezda, Duna). Ruku na srdce, máloktorý film má za sebou aspoň zlomok takejto tvorivej sily, píše portál Nerdist.

Podľa skutočného príbehu

Ľudia, ktorí ho tvoria, nie sú jediným dôvodom, prečo je tento film na radaroch milovníkov filmov už od jeho prvého ohlásenia. Vznikol na základe kritikmi oceňovanej rovnomennej bestsellerovej knihy od Davida Granna. Vrahovia mesiaca kvetov skúmajú „sériu brutálnych zločinov, ktoré sa stali známymi ako vláda teroru”, spôsobených na indiánskom národe Osageov.

Na prelome 19. a 20. storočia priniesla ropa kmeňu Osageov bohatstvo a tí sa zo dňa na deň stali jednými z najbohatších ľudí na svete. Bohatstvo týchto pôvodných obyvateľov Ameriky okamžite prilákalo bielych votrelcov, ktorí manipulovali, vydierali a kradli čo najviac peňazí od Osageov, než sa uchýlili k vraždám.

image

VIDEO Duna sa vracia v epickom traileri. Timothée Chalamet jazdiaci na obrovskom piesočnom červovi ti vyrazí dych

Z kina rovno na streamovaciu platformu

Film, ktorý vznikol na základe skutočného príbehu a je vyrozprávaný prostredníctvom nepravdepodobnej romance Ernesta Burkharta (Leonardo DiCaprio) a Mollie Kyleovej (Lily Gladstone), je epickou westernovou kriminálnou ságou, kde sa skutočná láska kríži s nevýslovnou zradou.

Vo filme ďalej účinkujú Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Brendan Fraser či Jillian Dion. Snímka mala premiéru na filmovom festivale v Cannes. Do kín príde s obmedzeným nasadením ešte tento rok. Debutovať bude 6. októbra, pričom širšie uvedenie je naplánované na 20. októbra. Film sa nakoniec dostane aj na platformu Apple TV+.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 04:47