Hlavnú úlohu si zahrá Diego Luna.Lucasfilm/
StoryEditor

Fanúšikovia Star Wars sa dočkali. Pozri si všetko, čo už o seriáli Andor vieme

Michal Čiernik21.09.2022., 15:00h

Prvá veľká tohtoročná séria zo sveta Star Wars v podobe Obi-Wana Kenobiho sa len nedávno skončila a už tu máme ďalšiu novinku. Andor je prequel zasadený do obdobia Galaktického Impéria, ktorý sa zameriava na postavu Cassiana Andora z filmu Rogue One.

Lajkuj Brainee.sk na

Tak ako sa seriálu The Mandalorian podarilo zmiešať sci-fi so žánrom westernu, Andor je propagovaný ako špionážny triler s tematikou Star Wars, ktorý sa odohráva päť rokov pred  Rogue One. Síce sa prvá séria začne päť rokov pred prequelom, bude konkrétne pokrývať iba jeden rok z celého príbehu. Zostávajúce štyri roky sa rozdelia do ďalších dvanástich častí v druhej sérii. Podľa showrunnera Tonyho Gilroya v rozhovore pre Total Film bude druhá séria rozdelená do štyroch blokov po troch epizódach, pričom každý blok posúva časovú os o jeden rok nahor, kým sa nedostane do Rogue One.

Hlavnú úlohu si zopakuje Diego Luna

Rebelský špión, ktorého stvárnil Diego Luna, bol jedným z niekoľkých členov tímu, ktorý dopĺňal bojovníčku za slobodu Jyn Erso, ktorú si v spomínanom filme Rogue One zahrala Felicity Jones. Samotný film však vnáša do príbehu rebelského špióna len málo svetla. Cassian stratil svojho otca kvôli Impériu a vo veku šesť rokov sa prihlásil k Odboju ako zlodej, z ktorého sa neskôr stal špión a zabijak.

https://youtu.be/N5S9Vx3-QM0

Keďže  Andor  je prequelom, stačí držať krok s filmami a diváci budú vedieť, že Cassianov osud končí tragédiou a veľkou obetou na konci Rogue One. Koniec tohto filmu sa odohráva len niekoľko minút pred začiatkom Novej nádeje, kde je princezná Leia Organa unesená za to, že získala schémy Hviezdy smrti. Práve kvôli nim Cassian Andor a Jyn Erso zomreli na planéte Scarif.

Viac informácií z Cassianovej minulosti

Podľa digitaltrends.com, bolo jednou z kritík filmu, že také veľké obsadenie postáv zabránilo ich širšiemu preskúmaniu, mimo Jyn Erso, Seriálové spracovanie však poskytuje väčší priestor pre rozvoj postáv a práve účinkovanie menej známych charakterov by malo seriálu pomôcť. Keďže séria sa začína len pol dekády pred Cassianovou obetou, fanúšikovia môžu očakávať črepiny zo špiónovej minulosti znázornené vo flashbackových scénach.

image

Fanúšikovia Star Wars šalejú. Milovaná postava bude v novom románe hľadať svoju sexuálnu orientáciu

Scenár napísal Tony Gilroy, ktorý sa podieľal aj na samotnom filme Rouge One. Jeho skúsenosti z filmov ako Armagedon, Nepriateľ štátu či z filmovej série Jasona Bourna sľubujú poriadnu akčnú nálož v prostredí Star Wars. O hudbu sa postará americký skladateľ Nicholas Brittell, ktorého výtvory sú vo filmoch ako King či Cruela. Na prvé tri epizódy sa môžeš tešiť už dnes 21. septembra na Disney plus. Zvyšných deväť budú vychádzať týždenne do 23. novembra. Naplánovaná je už aj druhá a posledná séria, ktorá povedie priamo k udalostiam Rouge One.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 17:00