Obi-Wan Kenobi má byť podľa fanúšikov bisexuál.Twitter.com/kenobi Supremacy/
StoryEditor

Fanúšikovia Star Wars šalejú. Milovaná postava bude v novom románe hľadať svoju sexuálnu orientáciu

Michal Čiernik02.08.2022., 15:12h

Po úspechu Mandaloriana sa Disney+ rozhodla v tomto trende pokračovať a vsadila na seriálovú kartu. Nové diela ako The Book of Boba Fett alebo Obi-Wan Kenobi majú byť len začiatkom veľkolepých plánov zo sveta Star Wars. Najnovšie odhalenie však vzbudilo medzi fanúšikmi vlnu otázok a nevôle.

Lajkuj Brainee.sk na

Nový sprievodný román Hviezdnych vojen (Star Wars) vydaný spoločnosťou Disney vybičoval fanúšikov do šialenstva, pretože veria, že naznačuje, že Obi-Wan Kenobi je bisexuál. Spin-off kniha Star Wars Padawan od Kiersten White, napísaná pre tínedžerov, skúma mladé roky Obi-Wana a čitatelia rýchlo začali špekulovať o jeho sexualite. Veľmi obľúbenú postavu Jediho stvárnil v pôvodných filmoch Sir Alec Guinness a Ewan McGregor v prequelovej trilógii a minisérii Disney+.

V jednej nejednoznačnej scéne v knihe, ktorú vydalo vydavateľstvo Disney-Lucasfilm Press, sa Obi-Wan rozpráva s iným tínedžrom Casulom o myšlienke pobozkať iného chlapca, pričom tiež ukazuje známky svojho zbožného presvedčenia Jedi.

image

White sa zatiaľ ku komentárom, ktoré čitatelia vyvodzujú z jej nového románu nevyjadrila.

Twitter.com/new York Post/

„Nie je tu veľa možností. Myslím, že ani moja budúcnosť nie je láska a som s tým v pohode. Pokiaľ budem mať silu udržať svoju rodinu v bezpečí, stačí mi to.“ Hovorí v knihe Casual Kenobimu. „Aj keď priznávam, že som zvedavý na bozkávanie a prečo si to Audj a Zae-Brii tak užívajú. Takže ak budeš niekedy tiež zvedavý, daj mi vedieť.“

Román vydaný minulý týždeň potom pokračuje: Obi-Wan sa začervenal. „Budem. Dám ti vedieť. Teda, nemyslím to tak, že to urobím práve teraz s tebou. Alebo s kýmkoľvek.“

Fanúšikovia nie sú nadšení

„Dostal by sa niekedy do bodu, kedy by mu bozkávanie niekoho, nepripadalo ako zrada seba samého a Jediho? A keby sa dostal do tohto bodu, koho by chcel pobozkať? Obyvatelia Lenahri boli sebavedomí a charizmatickí, čo bolo príťažlivé.“ Opisuje autorka v knihe Kenobiho rozmýšľanie. „Ale nevedel si predstaviť, že by... len tak niekoho z nich pobozkal. Možno nechcel byť so žiadnym z nich, ale chcel byť viac ako každý z nich. Alebo možno chcel pobozkať všetkých.“

image

Novinky na Disney+ v auguste. Priprav sa na Buzza Lightyeara, nového Predátora aj seriál zo sveta Star Wars

Mladí fanúšikovia začali veriť, že Obi-Wan bude otvorený bozkávať muža, a preto si myslia, že ide o bisexuálnu postavu. Iní verili, že postava je asexuálna, keď zavtipkoval, že možno nechce pobozkať nikoho.

„Obi-Wan Kenobi, ktorý má vo svojom mene bi dvakrát, asi nebude náhoda,“ napísal jeden fanúšik na sociálnu sieť. Nie všetci fanúšikovia však boli nadšení. „Toto nie je v žiadnom prípade veľký problém, ale je to naozaj potrebné? Zmeniť sexualitu ustálenej postavy?“ White sa zatiaľ ku komentárom, ktoré čitatelia vyvodzujú z jej nového románu nevyjadrila.   

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 21:01