Tritisíc rokov túžby, upírsky horor, ale aj komédia s Georgeom Clooneym. Toto sú najočakávanejšie kino premiéry v septembri.MGM/Sony Pictures
StoryEditor

Tritisíc rokov túžby, upírsky horor či komédia s Georgeom Clooneym. Na čo sa oplatí v septembri zájsť do kina?

kov02.09.2022., 11:00h

Netypické fantasy od režiséra Mad Maxa, kultové anime, ale aj hviezdami nabitá komédia či upírsky horor. September v kinách bude mimoriadne pestrý.

Lajkuj Brainee.sk na

September je mesiac návratu do školy, konca dovolenkového obdobia či babieho leta. A okrem toho aj nových filmov. Ak si počas prázdnin navštevoval kiná pomenej, teraz je ten najlepší čas to napraviť. Ponuka je totiž skutočne bohatá. Brainee ti prináša najočakávanejšie septembrové kino premiéry.

Tritisíc rokov túžby

Režisér George Miller, ktorý stojí za takými kúskami ako post-apokalyptická pecka Mad Max: Zbesilá cesta či úspešným animákom Happy Feet, si tentoraz pre divákov pripravil fantasy drámu Tritisíc rokov túžby.

Dej filmu sa točí okolo osamelej intelektuálky, doktorky Alithea Binnie (Tilda Swinton), ktorá má striktne racionálny prístup k životu. Na jednej zo svojich ciest po svete však zažije niečo, čo kompletne prevráti jej svet hore nohami.

Na trhu v Istanbule si kúpi starožitný suvenír, z ktorého ako v rozprávke nechcene vypustí džina (Idris Elba). Ten jej ponúkne splniť tri želania výmenou za svoju slobodu. Neodolateľná ponuka má však háčik. 

image

Septembrová ponuka Disney+: Čaká ťa nový Thor, seriál zo sveta Star Wars aj Ryan Reynolds a jeho futbalový klub

Očakávať môžeš tak trochu iné fantasy, inšpirované arabskými rozprávkami Tisíc a jednej noci. Ústredné hviezdne duo Swinton a Elba dopĺňajú Alyla Browne, David Collins či James Dobbins Jones. Vzhľadom na povesť režiséra, sa určite môžeš tešiť na veľkolepú vizuálnu stránku a sugestívny soundtrack, o ktorý sa postaral Junkie XL. 

Pozvánka do pekla

Ak sa rád bojíš, určite by ti nemal uniknúť nový upírsky horor The Invitation (Pozvánka do pekla). Hlavnou hrdinkou desivého príbehu je mladá Evie, ktorá sa po smrti svojej matky rozhodne podstúpiť test DNA. Objaví tak strateného bratranca, o ktorého existencii doteraz nevedela, píše Variety

Na pozvanie od svojej znovunájdenej rodiny sa ocitne na honosnej svadbe na anglickom vidieku, zvádzaná príťažlivým aristokratom. Postupne však odhalí zvrátené tajomstvá a choré úmysly skrývajúce sa za prehnanou štedrosťou svojich „najbližších“. Rodinná idylka sa tak čoskoro zmení na hrôzostrašnú nočnú moru a boj o prežitie. 

Hlavnú postavu Evie si zahrala Nathalie Emamanuel, známa z fantasy hitu Game of Thrones. Okrem nej v snímke uvidíš aj Alanu Boden, Thomasa Dohertyho a ďalších. Na režisérsku stoličku sa posadila Jessica M. Thompson.

Dragon Ball Super: Super Hero

Na svoje si v slovenských kinách v septembri prídu aj fanúšikovia anime. Na strieborné plátno totiž mieri kultový Dragon Ball. Najnovší anime film sa odohráva počas série Dragon Ball Super, a obľúbení hrdinovia budú musieť čeliť novej hrozbe. Son Goku porazil v minulosti Red Ribbon armádu, avšak niekto sa ju znova snaží vzkriesiť.

Vytvorili preto dokonalých androidov – Gamma 1 a Gamma 2, ktorí si hovoria „Super hrdinovia“ a začnú útočiť nielen na Piccola, ale aj Gokuovho syna Son Gohana… Aká je ich pravá úloha? Dokážu ich naši hrdinovia zastaviť? Scenár napísal autor pôvodnej mangy Dragon Ball Akira Toriyama, o réžiu sa postaral Tecuró Kodama.

Vstupenka do raja

Kopec romantiky a humoru ti prinesie nová snímka, v ktorej sa na veľkom plátne opätovne stretávajú George Clooney a Julia Roberts. Zahrajú si ex-manželov, ktorí sa rozhodnú zabrániť svojej dcére, aby zopakovala rovnakú chybu, ktorej sa sami kedysi dopustili. 

Šokovaní rodičia sa totiž od svojej milovanej dcéry dozvedia, že sa na prázdninách na Bali zamilovala a bude sa vydávať. Napriek tomu, že sa rodičia jeden druhému vyhýbajú, pretože každé ich stretnutie skončí hlasnou hádkou, uzavrú teraz dočasné spojenectvo.

A všetko podriadia tomu, aby vyslobodili svoju dcéru „z pazúrov“ múdreho, pekného a podnikavého domorodca, ktorý sa živí pestovaním a predajom morských rias. Avšak táto ich „misia“ naberie úplne nečakaný smer.

Tešíš sa do kina?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 08:33