Gaten Matarazzo ako Dustin v Stanger Things.Twitter/
StoryEditor

So svojimi postavami nezdieľajú len spoločnú tvár. Títo herci majú rovnaké problémy ako ich filmové alter egá

Alexandra Ševčíková30.07.2022., 14:00h

Vedia sa do nich lepšie vžiť, pretože prežívajú to isté. Od Stranger Things po Breaking Bad, tu je prehľad všetkých hercov, ktorí majú rovnaké hendikepy ako ich filmové roly.

Lajkuj Brainee.sk na

Gaten Matarazzo sa na postavu Dustina Hendersona v Stranger Things perfektne hodil. Postava však bola mierne prepísaná, aby sedela s hercovým zdravotným stavom. Ako uvádza portál Unilad, Gaten má ochorenie nazývané kleidokriálna dysplázia, ktoré ovplyvňuje rast kostí a zubov.

V seriáli je dokonca tento stav spomínaný. Dustin v jednej scéne násilníkovi hovorí: „Miliónkrát som ti povedal, že mi idú zuby. Volá sa to kleidokriálna dysplázia.“

Tvorcovia seriálu, bratia Dufferovci, boli odhodlaní zachovať realistické zobrazenie stavu. Ako povedal Gaten pre The Doctors, keď dostal rolu, povedali mu, že jeho chorobu začlenia do jeho postavy. „Spýtali sa ma, či by bolo v poriadku, keby ma deti v šou kvôli tomu šikanovali. Povedal som, že je to úplne v pohode. Je to realistické,“ vysvetlil.

image

Akčný trhák s Ryanom Goslingom aj roztomilý animák. Júl na Netflixe bude mať šťavu

Aj keď Gatena čaká kvôli jeho vzhľadu množstvo operácii, miluje aký vplyv má jeho postava. Vysvetlil, že mnoho ľudí to má omnoho horšie ako on. Má pocit, že rola Dustina o tomto ochorení zvyšuje povedomie. A vieš si predstaviť niekoho, kto by sa na túto úlohu hodil lepšie?

image

RJ MItte v Breaking Bad.

Twitter/thee/

Aj v seriáli Breaking Bad sa stretávame s neľahkým osudom vážne chorého Waltera Jr., ktorého stvárnil RJ Mitte. Rovnako ako jeho postava aj on má detskú obrnu. V rozhovore pre Independent povedal: „Pokiaľ ide o komunitný dosah, pomoc ľuďom a chcieť pomôcť ostatným, Braking Bad to všetko len umocňuje.“

Lauren Ridloff, ktorú si mohol vidieť ako Connie v The Walking Dead alebo Makkari v Eternals, si zaslúži veľký obdiv. Connie aj Mahhari sú nepočujúce, a to je aj Lauren. Ako človek ktorý sa narodil ako nepočujúci, je neuveriteľné pre ňu sledovať postavy, ktoré nedefinuje len ich hendikep.

image

Herečka Lauren Ridloff.

Twitter/elias/

Aj keď Lauren po korektívnom chirurgickom zákroku počuť môže, znamená to pre ňu veľa. V rozhovore pre New York Times o postave Makkari v Eternals povedala: „Znamená to, že moji dvaja chlapci, ktorí sú tiež nepočujúci, vyrastú vo svete, kde sú superhrdinovia, ktorí sú nepočujúci.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 09:11