Kang bude záporákom v Multiverse ságeMarvel Entertainment/
StoryEditor

Svet komiksov: Marvel ukázal budúce filmy a náhradu Thanosa. V roku 2025 uvidíme rovno dva filmy s Avengers

Kevin Feige, šéf Marvel Studios a muž rozhodujúci o najsledovanejšom filmovom a seriálovom vesmíre súčasnosti, fanúšikov na legendárnom Comic-Cone v San Diegu nesklamal.

Lajkuj Brainee.sk na

Počas víkendu videli fanúšikovia komiksového univerza od Marvelu prvý trailer k filmu Black Panther: Wakanda Forever a zaznelo množstvo noviniek ohľadom piatej a šiestej fázy Marvel Cinematic Universe, ktorú zavŕšia hneď dve pokračovania ságy Avengers. Veľa exkluzívneho obsahu príde aj do streamovacej služby Disney+, píše iDnes.cz.

Podľa Kevina Feiga bude piata fáza zahájená vo februári 2023. Rozbehne ju snímka Ant-Man and the Wasp: Quantumania a ukončí ju v júli 2024 film Thunderbolts, ktorý predstaví spolupracujúcich záporákov (na štýl Suicide Squad). Premiéry sa dočká aj nový Blade a štvrtý Captain America.

image

Svet komiksov: Kostrbatá budúcnosť filmov od DC. Nové projekty ničia kauzy Amber Heard a Ezru Millera

Noví Strážcovia Galaxie budú o Rocketovi

Do piatej fázy sa zmestia aj noví Strážcovia Galaxie. Režisér James Gunn však v San Diegu potvrdil, že pre „vesmírnych nezbedníkov“ bude tento diel posledný. Do filmu sa vrátia Chris Pratt, Zoe Saldana, Karen Gillian aj Dave Bautista. Medzi novo obsadených hercov patrí napríklad Will Poulter ako Adam Warlock.

„Strážcovia Galaxie Vol. 3 sa ponoria hlbšie do pozadia príbehov postáv filmu, vrátane medvedíka čistotného menom Rocket, ktorý sa oháňa zbraňami,“ povedal režisér James Gunn a opísal ho ako „najsmutnejšieho tvora vo vesmíre“. Okrem toho sa v auguste dočkáme seriálu s Baby Grootom, ktorého dobrodružstvá síce nebudú dlhé, no nikomu to zrejme vadiť nebude. Na Vianoce sa ešte dočkáme sviatočného špeciálu s postavami z filmov.

Celkovo štvrtá a piata fáza vyzerajú slabšie, no po Avengers: Endgame bolo jasné, že tvorcovia musia spomaliť a čakať budovať nové postavy a hlavný príbeh. Infinity Saga je ukončená a teraz postupne sledujeme Multiverse Sagu, ktorá opäť skončí impozantným dvojfilmom s Avengers.

Wakanda a Boseman navždy

Režisér Ryan Coogler a herci nadchádzajúceho pokračovania kasového trháku Black Panther, ktorý sa s podtitulom Wakanda Forever do kín dostane v novembri tohto roku, vzdali počas prezentácie hold zosnulému kolegovi Chadwickovi Bosemanovi. Pri nakrúcaní nového filmu prekonávali svoj smútok.

Po obrovskom úspechu filmu Black Panther v roku 2018 sa rýchlo rozbehli plány na jeho ďalšie pokračovanie. Tie sa práve po Bosemanovom nečakanom úmrtí na rakovinu hrubého čreva čoskoro zmenili. Štúdio vtedy uviedlo, že Bosemanovu rolu T’Challu nepreobsadí, odvtedy sa však viac informácií o novom filme neobjavilo.

„Prisahám vám, že jeho ruku na sebe cítim aj teraz,“ povedal na Comic-Cone Coogler. „Jeho ducha, jeho vášeň, jeho genialitu, hrdosť na jeho kultúru a vplyv, ktorý mal na svoj odbor, budem cítiť navždy,“ dodal. Herci aj tvorcovia sa po prezentácii traileru k novému filmu na pódiu objali a zožali búrlivý potlesk.

„Bolo to katarzné a veľmi silné,“ uviedla pre agentúru Reuters herečka Lupita Nyong‘o. „Všetci sme si toho veľa prežili,“ dodala. S tým súhlasila aj herečka Letitia Wright. Podľa nej bolo hneď niekoľko scén v novom filme podnietených práve tým, ako sa herci vyrovnávali so stratou Bosemana.

„Všetko, čo ste zatiaľ videli v traileri, sú surové emócie. Nič sme nepredstierali. Bolo to skutočné, pretože to tak hlboko cítime, a tak hlboko tiež smútime,“ dodala. Aj keď v traileri vidíme niekoho v kostýme Black Panthera, nateraz nie je jasné, o koho presne ide. Najviac sa hovorí o Shuri, sestre T’Challu.

image

Svet komiksov: Marvel plánoval množstvo ďalších filmov. Prečo nenatočil štvrtého Spider-Mana či sólovku Magneta?

Vo filme uvidíme aj Riri Williams čoby Ironheart, nasledovníčku Iron Mana. Okrem toho sme sa v traileri dočkali aj prvých záberov na Atlantídu a Namora, ktorý je v komiksoch od Marvelu ekvivalentom Aquamana. Práve s Atlanťanmi by Wakanda mala viesť v pokračovaní vojnu.

Nadupaná šiesta fáza

Šiesta fáza Marvel Cinematic Universe odštartuje v novembri 2024 Fantastickou štvorkou. Uzavrú ju dva snímky o superhrdinoch - Avengers: Kang dynasty a Avengers: Secret Wars, prezradil Feige. Ďalej doplnil, že práve fázy päť a šesť budú dohromady známe ako Multiverse Saga, čo vyvolalo hlasný potlesk a jasot publika.

Feige ďalej tiež prezradil, že vzniká osemnásťdielny televízny seriál s názvom Daredevil: Znovuzrodený, ktorý by mal mať premiéru na jar 2024. Vráti sa jeho predstaviteľ Charlie Cox aj hlavný zloduch v podaní Vincenta D’Onofria.

Daredevil sa u seriálových fanúšikov pôvodne presadil na streamovacej platforme Netflix, podobne ako Jessica Jones, Punisher, Luke Cage alebo Defenders. Teraz sú všetky tieto seriály na službe Disney+, ktorá tiež ponúkne množstvo marvelovských exkluzivít.

Príde Tajná invázia so Samuelom L. Jacksonom ako Nickom Furym a Cobie Smuldersovou ako agentkou Mariou Hillovou. V auguste bude debutovať komediálna séria She-Hulk: Attorney at Law v hlavnej úlohe s Tatianou Maslanmi a samozrejme sa objaví aj pôvodný Hulk – Mark Ruffalo. Vidieť by sme mali aj Wonga a ďalších hrdinov, takže sa priprav na televíznych Avengers. Nasledujúce leto sa očakáva druhá séria seriálu Loki.

Informácií na Comic Cone zaznelo naozaj mnoho, a preto sa v nasledujúcom článku zo Sveta komiksov pozrieme na samotného Kanga, ktorý je nástupcom Thanosa v úlohe hlavného záporáka ságy a jeho úlohu v komiksovom svete.

Okrem toho rozoberieme skvelú zápletku Secret Wars, rozanalyzujeme si, kedy sa mutanti (okrem diania v Ms. Marvel) objavia v MCU a reč príde aj na postavu menom M.O.D.O.K., ktorý patrí k najmocnejším záporákom celého univerza a objaví sa v treťom Ant-Manovi. Pre ďalšie komiksové info sleduj Brainee aj na sociálnych sieťach Instagram a Facebook.

Portál iDnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 12:44