YouTube/Sony Pictures Entertainment
StoryEditor

Spider-Man bojuje so všetkými záporákmi. Najočakávanejšia komiksovka sa pripomína nadupanou ukážkou

Miroslav Kamody17.11.2021., 09:00h
Nový trailer je plný úžasných záberov, po ktorých budeš odpočítavať dni do dátumu premiéry v kinách!
Lajkuj Brainee.sk na

Tohtoročná komiksová sezóna oficiálne končí 16. decembra, kedy sa do slovenských kín dostane najočakávanejší Spider-Man za posledných 20 rokov. Snímka o pavúčom mužovi s podtitulom No Way Home (v našich kinách ako Spider-Man: Bez domova) sa teraz predstavuje nadupaným trailerom, ktorý nás posadil na zadok.

Môžeš v ňom totiž vidieť takmer každého záporáka zo všetkých predchádzajúcich filmov, zmäteného Doctora Octopusa. Ten si uvedomí, že sa nenachádza v tom istom univerze, no nechýba napríklad ani fantastický Green Goblin v podaní Willema Dafoea.

Vyzerá to tak, že v traileri sme zahliadli aj New Goblina - potenciálne môže ísť o Jamesa Franca alebo Dane DeHaan. Vsádzame však na prvého menovaného. Možno ťa sklameme, ale odhalenia ostatných Spider-Manov sme sa nedočkali. Očividne si budeme musieť počkať až do kina.

Potitulková scéna predchádzajúceho filmu ukázala, že svet sa dozvedel identitu Spider-Mana. Peter Parker to bude mať vo svete, kde na neho každý ukazuje prstom naozaj ťažké, nehovoriac o tom, že ohrozuje svojich najbližších.

Spojí sa preto s Doctorom Strangeom (Benedict Cumberbatch) a poprosí ho, aby použil mágiu, vďaka ktorej každý zabudne, kým je. Znamená to však, že zabudnú aj Petrovi blízki. To je však len ten najmenší problém. Kúzlo spôsobí kolaps, čím sa začne naplno rozvíjať takzvaný Multiverse.

Záber z filmu Spider-Man Disney/Marvel Entertainment

​V seriáli Loki už Sylvie zničila Sacred Timeline, Strange sa postará stability vesmíru a času. Tomu sa naplno bude venovať film Doctor Strange in the Multiverse of Madness, ktorý dorazí v marci budúceho roka. Vo výsledku to znamená, že Spidey bude musieť bojovať so záporákmi všetkých predchádzajúcich filmov o pavúčom mužovi.

Trailer nám ukázal, že do svojich ikonických postáv sa vracajú hneď niekoľkí herci, pričom sa hovorí, že by sa mal objaviť ešte aj Charlie Cox čoby Daredevil. Celý Marvel Cinematic Universe sa tak bude otriasať v základoch. Najväčšou otázkou tak zostáva, či nového Spideyho uvidíme v kinách, keďže pandemická situácia v krajine sa rapídne zhoršuje.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 13:07