Disney/Marvel Entertainment
StoryEditor

Svet komiksov: Najočakávanejší Spider-Man a zombie Captain America. Čo všetko chystá Marvel do konca roka?

Miroslav Kamody13.06.2021., 08:30h
Marvel Studios už 13 rokov rozvíja MCU – Marvel Cinematic Universe. Ide o prepojený filmový vesmír, v ktorom na seba jednotlivé snímky nadväzujú. Čo plánuje do konca roka?
Lajkuj Brainee.sk na

Doteraz sme sa v rámci MCU dočkali 23 filmov rozdelených do troch fáz, ktoré vyvrcholili dvojdielnymi Avengers s podtitulmi Infinity War a Endgame. Aj keď je Thanos minulosťou, vo svete číha množstvo záporákov, ktorí sa nezastavia, kým nedostanú to, čo chcú.

Marvel rozhodne neplánuje s previazaným univerzom len tak skoncovať a môžeme predpokladať, že v tomto momente má už šiestu fázu MCU minimálne načrtnutú. My však stále čakáme na začiatok štvrtej, ktorá sa odsúvala kvôli pandémii koronavírusu.

Našťastie je už isté, že tento rok na rozbehne naplno. Poď sa teda spolu s nami pozrieť na to, čo všetko nás do konca tohto roku ešte čaká.

Black Widow (8. júl)

Na začiatku štvrtej fázy MCU sa pozrieme do minulosti. Sólovka Black Widow sa zameria na Natashu Romanoff, ktorá bola ešte ako dieťa odvedená a vycvičená KGB. Keď sa ZSSR rozpadne a vláda sa ju snaží zabiť, akcia sa presunie do dnešného New Yorku, kde pracuje ako nezávislý agent.

Dej je zasadený medzi filmy Captain America: Civil War a Avengers: Infinity War. Pre herečku Scarlett Johansson pôjde o posledné stvárnenie Black Widow a pravdepodobne sa konečne dozvieme, čo sa stalo v Budapešti. Šušká sa, že na plátne sa objaví aj Robert Downey Jr. ako Iron Man.

Seriál What If...? (leto)

Animovaný seriál What If…? je verný svojmu názvu a ukáže nám, ako by sa rozvíjal MCU, keby sa niektoré zásadné udalosti stali inak, než sme videli. Namiesto Captaina Americu by sme videli Captain Britain a Star Lordom by sa nestal Peter Quill, ale T'Challa (Black Panther).

Okrem toho v seriáli uvidíme aj adaptáciu zombie superhridnov či dejovú linku, v ktorej Loki vláde svetu. Seriál ešte stále nemá dátum premiéry, no vzhľadom na tempo streamovacej platformy Disney+ sa ho dočkáme čoskoro.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2. september)

Marvel nás vezme aj do Číny, aby nám na plátne predstavil prvého ázijského superhrdinu. Shang-Chiho stvárni Simu Liu a záporákom by mal byť Mandarin. S tým sme sa už stretli v Iron Manovi 3, vtedy ale išlo o podvodníka.

V centre diania bude zločinecká organizácia The Ten Rings. Podľa traileru by sme však mali vidieť aj samotné prstene, ktoré nositeľovi dávajú podobnú magickú moc, akou disponuje Doctor Strange.

Seriál Hawkeye (jeseň)

Hawkeye si užíval superhrdinský dôchodok, no udalosti v Avengers: Endgame ho prinútili chopiť sa opäť luku a šípov. Ešte predtým, ako sa vráti k zaslúženému oddychu, musí vychovať svoju nástupkyňu - tínedžerku Kate Bishop v podaní Hailee Steinfeld.

Na internet sa dostali prvé zábery z nakrúcania a všetko nasvedčuje tomu, že tvorcovia sa rozhodli do príbehu zakomponovať aj smutnú dejovú linku, v ktorej Hawkeye postupne prichádza o sluch. Dátum premiéry ešte nie je stanovený, na Disney+ by sa mal objaviť na jeseň.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dailynerdzone❤️ (@dailynerdzone)

Eternals (4. november)

Koncom roka sa dočkáme aj tímovky, ktorú natočila Chloé Zhao, čerstvá držiteľka Oscara za film Nomadland. Vo filme sa objavia herci, ako Angelina Jolie, Richard Madden, Gemma Chan, Kumail Nanjiani či Salma Hayek, ktorí stvárnia tisíce rokov starú rasu mimozemšťanov.

Po udalostiach Avengers: Engame ich nečakaná tragédia prinúti vystúpiť z tieňa a opäť sa zjednotiť proti najstaršiemu nepriateľovi ľudstva – rase Deviantov. O samotnom deji sa toho ešte príliš veľa nevie, nedávno sme sa však dočkali aspoň prvých záberov z filmu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Heroic Scenes (@heroic_scenes)

Seriál Ms. Marvel (zima)

Marvel to s diverzitou myslí vážne, a preto by sme sa ešte tento rok mali dočkať seriálu o prvej moslimskej superhrdinke Ms. Marvel. Jej civilné meno je Kamala Khan a stvárni ju Iman Vellani. Kamala je stredoškoláčka, ktorá cez deň bojuje s predsudkami a večer so zločincami.

Má superschopnosti a vzhliada ku Captain Marvel, podľa ktorej si zvolila aj meno. Tvorcovia okrem toho potvrdili, že s Kamalou rátajú aj vo filmoch, konkrétne v The Marvels. To má byť priamym pokračovaním Captain Marvel a dočkáme sa ho v roku 2022.

Spider-Man: No Way Home (16. december)

Posledná sólovka Spider-Mana v rámci MCU bude výnimočná. Hovorí sa, že sa vrátia všetci predchádzajúci predstavitelia pavúčieho muža, rovnako tak aj viacerí záporáci, ako napríklad Electro či Doctor Octopus. To podporuje teóriu, že vo filme uvidíme podobný multiverse, ako v animáku Into the Spider-Verse.

Vo výsledku by mal potom Spider-Man skončiť vo filmovom svete štúdia Sony, pretože zmluva o prepožičaní postavy do Marvelu je na konci. Tom Holland potom bude ako Spidey pokračovať popri Venomovi či Morbiusovi.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 18:39