Disney/Marvel Entertainment
StoryEditor

Návrat Octopusa aj Green Goblina. Teaser na Spider-Mana predstavuje multiverse a starých známych

Miroslav Kamody24.08.2021., 11:00h
Lajkuj Brainee.sk na

Tretie pokračovanie Spider-Mana v Marvel Cinematic Universe s podtitulom No Way Home patrí k najočakávanejším tohtoročným filmom. Všetko nasvedčovalo tomu, že štúdio chce ešte počkať v prvými zábermi a sústrediť sa na promovanie snímok Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (premiéra 2. septembra) a Eternals (premiéra 28. októbra), všetko však prekazil únik prvého teasru.

Zábery boli síce nekvalitné, no pravdivé, a tak Marvelu zrejme neostávalo nič iné, ako ukázať prvé zábery z filmu v plnej kráse o niečo skôr. Vznikla tak paradoxná situácia - fanúšikovia, ktorí boli nespokojní s tým, že štúdio nechce z filmu nič ukázať, sú teraz nespokojní s tým, že Marvel neukázal to, čo chceli.

Poďme ale pekne po poriadku. Potitulková scéna predchádzajúceho filmu ukázala, že svet sa dozvedel identitu Spider-Mana. Peter Parker to bude mať vo svete, kde na neho každý ukazuje prstom naozaj ťažké, nehovoriac o tom, že ohrozuje svojich najbližších.

Disney/Marvel Entertainment

​Spojí sa preto s Doctorom Strangeom a poprosí ho, aby použil mágiu, vďaka ktorej každý zabudne, kým je. Znamená to však, že zabudnú aj Petrovi blízki. To je však len ten najmenší problém. Kúzlo spôsobí kolaps, čím sa začne naplno rozvíjať takzvaný Multiverse.

V seriáli Loki už Sylvie zničila Sacred Timeline, Strange sa postará stability vesmíru a času. Tomu sa naplno bude venovať film Doctor Strange in the Multiverse of Madness, ktorý dorazí v marci budúceho roka. Vo výsledku to znamená, že Spidey bude musieť bojovať so záporákmi všetkých predchádzajúcich filmov o pavúčom mužovi.

Na scénu sa tak vracia Green Goblin (hovorí sa, že by mal byť hlavným záporákom filmu) aj Doctor Octopus, ktorého môžeme v prvej ukážke aj vidieť. Okrem toho je však potvrdený aj Jamie Foxx ako Electro. To by však ani zďaleka nemalo byť všetko. Dlho sa hovorí aj o návrate Tobeyho Maguiera a Andrewa Garfielda, predchádzajúcich predstaviteľov Spider-Mana. Objaviť by sa mal aj Charlie Cox čoby Daredevil.

Je isté, že Marvel sa bude snažiť nechať fanúšikov vo vytržení čo najdlhšie, a to hlavne po spomínanom leaku. Premiéry filmu sa dočkáme 16. decembra, samozrejme za predpokladu priaznivej pandemickej situácie. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 12:44