Warner Bros. Studios
StoryEditor

Svet komiksov: Najambicióznejší projekt DC univerza. Zachráni Flash filmový komiksový vesmír?

Miroslav Kamody27.07.2021., 12:00h
Budúcnosť DCEU leží na pleciach extrémne rýchleho Flasha, ktorý poriadne otrasie rôznymi časovými alternatívami. Komiksovému vesmíru to však môže jedine pomôcť.
Lajkuj Brainee.sk na

Marvel Cinematic Universe už 13 rokov rozkvitá a stala sa z neho najúspešnejšia filmová franšíza kinematografie. DC so štúdium Warner Bros však až také spokojné nie je.

Man of Steel solídne naštartoval DC Extended Universe, no po snímkach Suicide Squad, kinoverzii Justice League, Birds of Prey či druhej Wonder Woman máme skôr pocit, že niektoré z nich nefungujú ani len ako samostatné filmy a nieto ešte ako súčasť prepojeného univerza.

Okrem toho sa predstaviteľ Supermana Henry Cavill zameral na stvárnenie Witchera na Netflixe, plány Bena Afflecka na sólovku Batmana stroskotali a už sa nakrúca úplne iná. V nej si netopierieho muža zahrá Robert Pattinson.

Okrem toho nás čaká nová tímovka The Suicide Squad, ktorá prinesie niektorých hrdinov aj z predchádzajúceho filmu. Potom je to sólovka Black Adama s The Rockom, ktorá veľa vody nenamúti. Pracuje sa aj na pokračovaniach Aquamana a Shazama!

Očakávaná sólovka

Naše očakávania sa však upriamujú na sólovku Flasha, ktorá môže byť najambicióznejším projektom celého DCEU a upraviť celé smerovanie univerza smerom, ktorý ešte ako-tak bude celý dávať zmysel. A prečo je to tak?

Flash sa začal pripravovať ešte v roku 2004 a tvorcovia museli prekonať obrovské množstvo problémov, kým sa im scenár konečne podarilo dopísať. Keď bol nakoniec úspešne hotový, zo štúdia Warner Bros. Studios prišla požiadavka, aby sa upravil pre potreby DCEU. Do kín mal ísť v roku 2016.

Problémy však nekončili a rozbehol sa kolotoč príchodov a odchodov režisérov, nehovoriac ešte o pandémii koronavírusu. Za kameru sa nakoniec postavil Andy Muschietti (horor It) a s príchodom nových informácií začínajú fanúšikovia šalieť.

Dvaja Batmani

Príbeh bude sčasti adaptovať komiksovú sériu Flashpoint. V nej by mal herec Ezra Miller čoby Flash cestovať v čase, aby odvrátil vraždu svojej mamy. Nič nepôjde podľa plánu a hlavný hrdina sa ocitne v inej časovej dimenzii.

Aj preto je vo filme priestor na to, aby sme videli až dvoch Batmanov. Jedného si (pravdepodobne naposledy) zahrá Ben Affleck, na scénu sa po takmer 30 rokoch vráti aj Michael Keaton, ktorý Batmana stvárnil v rovnomennom filme Tima Burtona. Aby toho nebolo málo, dočkáme sa aj Sashy Calle ako Supergirl.

​Je pravdepodobné, že v alternatívnej realite Superman na Zem nikdy neprišiel, čím sa vysvetlí absencia Henryho Cavilla. Vidieť by sme ale mali alternatívneho Flasha, ktorého si taktiež zahrá Ezra Miller. Šušká sa aj o cameu herca Granta Gustina, ktorý Flasha hral v seriálovom CW Arrowverse.

Na fotografiách z nakrúcania bolo vidieť aj to, že Miller nosí na ruke Flash Ring, prsteň, ktorý je súčasťou vynoveného kostýmu. V tomto momente môžeme len hádať, či mu ho vytvorí Batman alebo on sám.

Reštart univerza

Aj keď to tak možno na prvý pohľad nevyzerá, Flash by mohol byť najväčším filmom v rámci DCEU, hneď po Snyderovej Justice League. Tvorcovia majú jedinečnú šancu skrz udalosti v deji Flashpoint-u reštartovať celé filmové univerzum tak, aby dávalo zmysel aj v budúcnosti.

Warner Bros. Studios

​Vďaka hraniu sa s alternatívnymi realitami môžu jednoducho priniesť náhradu za ktoréhokoľvek herca, ktorý sa rozhodol komiksový svet opustiť, medzi nimi aj Ray Fisher čoby Cyborg. Zároveň je možné vymazať chyby, ktoré v minulých filmoch urobili. Logicky by sa vysvetlilo aj to, prečo Snyderova verzia DC univerza už nie je canon.

Ako vidíš, Flash bude jeden z najzásadnejších filmov pre budúcnosť tohto komiksového sveta. Okrem budúcnosti nás čaká aj pohľad do minulosti skrz Keatonov návrat, vďaka ktorému sa na scéne ukáže aj jeho legendárny Batmobil (a možno aj jeho Batcave).

Bez Jokera?

Jared Leto ako Joker sa vo filme pravdepodobne nepredstaví, i keď s ním štúdio malo začiatkom roka vyjednávať o návrate. Je ale možné, že by sa Jokerom mohla stať matka Brucea Wayna, ktorá v alternatívnej realite prežila prepadnutie, pri ktorom bol jedinou obeťou práve Bruce. Zo smrti syna zošalela a stala sa princeznou zločinu v Gothame.

Otázok je naozaj veľké množstvo a s blížiacou sa premiérou sa budú odpovede na niektoré z nich pomaly odkrývať. V slovenských kinách Flasha uvidíme 3. novembra 2022, prvý trailer by sme mohli vidieť niekedy koncom tohto roka, prípadne začiatkom toho budúceho.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 04:24