Vystrihnuté scény, ktoré vo finálnej verzii Duny neuvidíšX/denis Villeneuve Universe/
StoryEditor

Kontrakt podpísal, prácu si vykonal. Herca však z Duny vystrihli, nikdy ho vo filme neuvidíš

Viktória Revajová26.03.2024., 11:00h

Druhá časť veľkolepej fantasy drámy priniesla hviezdne obsadenie, no nie všetci herci sa vo finálnej snímke objavili. Režisér Denis Villeneuve minimálne jedného celkom vystrihol.

Lajkuj Brainee.sk na

Takmer tri hodiny trvajúci blockbuster žne v kinách obrovský úspech. Už v prvých šiestich dňoch od uvedenia v kinách film zarobil viac ako 200 miliónov dolárov (184 miliónov eur). Niet pochýb o tom, že mnohých do kín pritiahlo práve hviezdne obsadenie. Ako sa však ukázalo, nie všetci herci sa vo finálnej verzii objavili.

image

Je to potvrdené! Oscarový Cillian Murphy si zopakuje ikonickú rolu Thommyho Shelbyho v Peaky Blinders

Musel vystrihnúť niekoľko scén

Ako píše Hollywood Reporter, Villeneuve nedávno priznal, že práve kvôli dĺžke filmu musel niektoré scény odstrániť. „Nie je to beh, je to o rozprávaní príbehu,“ vysvetlil. 

Priznal, že urobiť takéto rozhodnutie nie je vôbec jednoduché, no niekedy si to film jednoducho vyžaduje. „Niekedy odstránim zábery a poviem si: ‘Nemôžem uveriť, že to vystrihujem.‘ Cítim sa ako samuraj, ktorý mi otvára črevá. Je to bolestivé,“ zdôveril sa. Priznal, že v strižni je veľmi prísny a snaží sa ignorovať svoje ego a uprednostniť potreby filmu. „Zabíjam miláčikov a je to pre mňa bolestivé,“ dodal.

image

Dočkáme sa tretej Duny? Štúdio potvrdilo radostnú správu, vedci zase reagujú na existenciu samotnej planéty Arrakis

Ktorý herec sa vo filme neobjavil?

V Dune sa predstavilo hviezdne obsadenie počnúc Timothéem Chalametom, Zendayou, Rebeccou Ferguson Joshom Brolinom až po Austina Butlera či Florence Pugh. No jeden z hercov sa vo finálnom zostrihu vôbec neobjavil. Kanadský režisér totiž vystrihol všetky scény s Timom Blakeom Nelsonom. 

Nelson pre portál Movie web povedal, že úplne rozumie, prečo musel Villeneuve dospieť k takémuto rozhodnutiu, no aj napriek tomu neskrýval sklamanie. „Mám z toho zlomené srdce, ale nevyčítam mu to. Páčilo sa mi to a nemôžem sa dočkať, kedy s ním urobím niečo ďalšie a určite to plánujeme urobiť,“ doplnil.

image

Z duny vystrihli všetky scény s hercom Timom Blakeom Nelsonom

X/denis Villeneuve Universe/instagram/timblake__nelsonofficial/

Nie je pritom celkom jasné, akú úlohu mal herec stvárniť. Sám to totiž prezradiť nechcel a odvolával sa na to, že ak režisér bude chcieť, sám o tom povie viac. Fanúšikovia fantasy série sa však domnievajú, že mohlo ísť o úlohu grófa Hasimira Fenringa, poradcu imperátora, ktorého stvárnil Christopher Walken. Táto postava má väčší priestor v ďalších pokračovaniach knihy, takže Nelson sa možno objaví v tretej časti.

Nie je jediný

Villeneuve sa musel „rozlúčiť“ aj s ďalšou postavou a tým pádom aj s hercom, ktorý ju stvárnil, a síce so Stephenom McKinleym Hendersonom, ktorý v prvej časti stvárnil atreidského mentata Thufira Hawata. Keď sa v roku 2022 začalo nakrúcanie druhej časti, bol oficiálne ohlásený ako jeden z obsadených. No nakoniec sa vo filme neobjavil.

image

Stephen McKinley Henderson v prvej časti Duny stvárnil postavu atreidského mentata Thufira Hawata

X/omkar/

Podľa Villeneuvea však rozhodnutie prišlo ešte predtým. Režisér populárnej snímky priznal, že to bolo pre neho jedno z najbolestivejších rozhodnutí. „Je to postava, ktorú absolútne milujem,“ dodal.

Zverejnia vystrihnuté scény?

Fanúšikovia s veľkou obľubou sledujú zverejnené zostrihy vystrihnutých scén. Nanešťastie však Denis Villeneuve patrí k režisérom ako Martin Scorsese či Christopher Nolan, o ktorých je známe, že vystrihnuté scény nezverejňujú. „Som pevne presvedčený, že keď to nie je vo filme, je to mŕtve,“ uzatvoril rázne.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 08:24