Cillian Murphy si zopakuje ikonickú rolu Thomasa ShelbyhoInstagram/peaky Blinders Official/
StoryEditor

Je to potvrdené! Oscarový Cillian Murphy si zopakuje ikonickú rolu Thommyho Shelbyho v Peaky Blinders

Viktória Revajová22.03.2024., 12:30h

Tvorca populárneho seriálu Peaky Blinders potvrdil, že v očakávanom pokračovaní gangsterky stvárni hlavnú úlohu oscarový Cillian Murphy. Poznáme aj ďalšie podrobnosti.

Lajkuj Brainee.sk na

Po ohlásení prípravy filmovej adaptácie Peaky Blinders fanúšikovia netrpezlivo očakávali, kto si zahrá nezabudnuteľnú postavu gangstera Thommasa Shelbyho. A keďže sa v šiestich sériách úlohy zhostil geniálny Cillian Murphy, nevedeli si predstaviť, že by sa v nej objavil niekto iný.

Tvorca populárneho seriálu Steven Knight na premiére svojej novej drámy „The Town“ potvrdil, že čerstvý držiteľ Oscara si zopakuje svoju milovanú rolu v pripravovanej filmovej verzii britskej kriminálnej drámy, píše portál Variety

Thommy Shelby mu prirástol k srdcu

Cillian Murphy sa nikdy netajil tým, že by si rád opäť zahral Thommasa Shelbyho v pripravovanom filme. No nikdy definitívne nepotvrdil svoju účasť. Nechcel do toho ísť za každú cenu, na úkor kvality. 

Veľkou fanúšičkou seriálu je aj Margot Robbie. V minuloročnom rozhovore pre Variety na otázku svojej hereckej kolegyne, či je nejaká šanca na pokračovanie Peaky Blinders odpovedal: „Myslím, že som tejto myšlienke otvorený.“ 

image

Po Elvisovi prichádza na rad Jackson. Hudobná dráma o kráľovi popu by mala prísť do kín budúci rok

Pre Rolling Stone zas povedal, že do projektu pôjde len v prípade, že scenár bude naozaj dobre napísaný. „Na poslednú sériu som naozaj hrdý,“ povedal s tým, že by to muselo byť legitímne. 

„Vždy som hovoril, že ak Knight dodá scenár, o ktorom viem, že je schopný dodať, pretože je taký fenomenálny spisovateľ, budem pri tom,“ povedal pred mesiacom.

image

Cena útechy na Oscaroch. Všetci porazení dostali v darčekových taškách veci v hodnote viac ako 150-tisíc eur

Kedy ho uvidíš v kinách?

Seriál Peaky Blinders pôvodne vznikol pod taktovkou britskej televíznej stanice BBC, no veľkú popularitu získal až po uvedení na streamovaciu službu Netflix. Finálna šiesta séria vyšla v roku 2022, ale tvorca Stephen Knight nikdy neskrýval svoje úmysly spracovať filmové pokračovanie.

Hoci presný dátum premiéry ostáva nateraz záhadou, Knight potvrdil, že s natačím filmu sa má začať už v septembri, a tak možno očakávať, že do kín by mohol doraziť už budúci rok, odhaduje The Economic Times.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 09:54