Film GymplFalcon, VOREL FILM
StoryEditor

Legendárna česká komédia Gympl dostane ďalšie pokračovanie. Aký je jeho názov a o čom bude?

Miroslav Kamody22.03.2024., 11:30h

Po Gympli a Vejške príde na rad Džob. Z legendárnej českej komédie sa tak oficiálne stáva trilógia.

Lajkuj Brainee.sk na

Keď do kín v roku 2007 prišla česká komédia Gympl, mladá generácia bola doslova nadšená. Množstvo legendárnych hlášok, lenivé duo hlavných postáv a najmä láska ku graffiti. Samozrejme, o kvalite sa príliš hovoriť nedalo, no rovesníci Petra Kocourka (Tomáš Vorel ml.) a Michala Kolmana (Jiří Mádl) dostali film, ktorí si zamilovali. 

Po Vejške príde Džob

O sedem rokov neskôr sme dostali pokračovanie s názvom Vejška, ktoré bolo dospelejšie a inteligentnejšie, no stále si zachovávalo to, prečo sme si zamilovali prvý film. Dvojica sa v živote posunula ďalej, no každý sa postupne začal vyberať svojou vlastnou cestou. Graffiti v pražských uliciach sa však postaralo o to, aby sa nerozdelili.

Málokto dúfal, že by sme sa ešte niekedy mohli dočkať tretieho filmu. Režisér Tomáš Vorel st. však pre český portál heyfomo potvrdil, že natáča pokračovanie. Snímka dostane názov Džob a bude sa odohrávať v dospelosti hlavných hridnov, pričom jeden z nich má dobre platenú prácu a rodinu, zatiaľ čo druhý je samotár. Stále ich však bude spojovať láska ku graffiti.

Až na budúci rok

„Džob nie je film, je to sociálna groteska zo súčasnosti. Drsná, smutná aj rozpustilá. Teraz sme vo fáze hľadania peňazí, hercov a lokácií. Až to všetko nájdeme, tak to natočíme. A premiéra najskôr na jeseň 2025,“ uviedol režisér pre portál. „Rokujeme so Smackom One a Exhausted Modern, že by sa toho chopili,“ odpovedal na otázku k soundtracku.

image

Umíte mluvit česky? Tento kvíz s českými slovíčkami zvládne len expert, otestujte sa

Vo filme by sa mal objaviť aj starý Kolman. Vyzerá to teda tak, že už na budúci rok dostaneme novú klasiku, ktorá bude na dlhý čas opäť určovať smer hláškam, ktoré si medzi sebou budeme hovoriť. A ktovie, možno sa o niekoľko rokov dočkáme aj filmu Penze.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 05:07