Star Wars v roku 2024.X/Bibliotecajedi/
StoryEditor

Toto ponúkne svet Star Wars v roku 2024. Tešiť sa môžeš na pokračovania, ale aj úplne nové príbehy z preďalekej galaxie

Michal Čiernik27.01.2024., 10:00h

Disney si pre fanúšikov Star Wars pripravilo nabitý rok 2024. Okrem očakávaných pokračovaní Tales of the Jedi či The Bad Batch príde aj novinka z obdobia Vrcholnej republiky.

Lajkuj Brainee.sk na

Fanúšikom Hviezdnych vojen sa v dnešnej dobe ponúka bohatý výber príbehov, no len zriedka aj tých kvalitných. To platí najmä v roku 2024, ktorý síce už zažil obrovské oznámenia, ako napríklad film The Mandalorian & Grogu v réžii Jona Favreaua a potvrdenie Ahsoka: Season 2. V preďalekej galaxii je však stále veľa príbehov, ktoré sa dajú rozprávať.

Od rebelov, cez majstrov Jedi až po lovcov odmien. Tu je zoznam všetkých pripravovaných televíznych relácií a filmov Star Wars, ktoré prídu v roku 2024.

Star Wars: Skeleton Crew

Jeden z najzaujímavejších príbehov Star Wars bude pravdepodobne prvým, ktorý uvidíme v roku 2024. Star Wars: Skeleton Crew s Jude Lawom v hlavnej úlohe, bude hraná akčná séria o dospievaní štyroch stratených detí, ktoré sa snažia dostať domov. Odohráva sa približne v rovnakom čase ako Mandalorian.

O tejto záhadnej sérii bolo zverejnených len veľmi málo informácií. Malé množstvo záberov na Star Wars Celebration sa výrazne zameralo na „nový vek“ a deti, ktoré potrebujú niekoho, kto by ich nasmeroval na správnu cestu do budúcnosti. Túto postavu zrejme stvárni spomínaný Law.

image

RECENZIA Konečne Star Wars ako má byť. Seriál Ahsoka sa vracia k starým koreňom populárnej ságy

Skeleton Crew, vytvorený Jonom Wattsom a Christopherom Fordom zo Spider-Man: Homecoming však vyzerá ako celkom zaujímavý vstup do úplne nových neprebádaných končín Star Wars vesmíru. Pôvodne bol seriál naplánovaný na koniec roka 2023, aktuálny dátum vydania sa presunul na začiatok roka 2024. Všetkých osem epizód Skeleton Crew sa bude vysielať na Disney+.

3. séria The Bad Batch

Presný dátum však poznáme pri tretej a poslednej série obľúbeného animovaného seriálu The Bad Batch. Ten rozpráva príbeh jednotky Clone Force 99. Skupiny jedinečných trooperov, ktorí sa nedokázali postaviť proti Jediom počas Rozkazu 66.

Podľa informácii zo Star Wars Celebration môžeme usúdiť, že do centra pozornosti sa zrejme dostane Sheev Palpatine a od prvej série sa opäť objaví Fennec Shand. Dátum premiéry na Disney plus je 21. februára.

2. séria Tales of the Jedi​

1. séria animovanej šou Davea Filoniho Tales of the Jedi nám poskytla množstvo nových informácií o dôležitých a tajomných postavách Jediov ako Ahsoka Tano či Dooku.

Lucasfilm oznámil druhú sériu na Star Wars Celebration v roku 2023, ale v skutočnosti sú to všetky informácie, ktoré o nej zatiaľ vieme. Nevieme ani, či budú príbehy pokračovať postavami prvej série, alebo preskúmajú iných Jediov. Rovnako nevieme, do akého časového obdobia sa budú tieto príbehy odohrávať.

Druhá séria sa očakáva niekedy v roku 2024. S najväčšou pravdepodobnosťou všetky epizódy vyjdu naraz, tak ako aj pri prvej sérii.

Star Wars: The Acolyte

V roku 2024 vyjde aj zrejme najočakávanejší debutový prequel zo sveta Star Wars. The Acolyte sa totiž zameriava na obdobie Vrcholnej republiky, dávno pred Skywalkerovou ságou. Kathleen Kennedy zo spoločnosti Lucasfilm tvrdí, že séria nás „zavedie do galaxie temných tajomstiev a vznikajúcich síl temnej strany v posledných dňoch éry vysokej republiky“.

So známym hereckým obsadením vrátane Amandli Stenberg, Dafne Keen, Jodie Turner Smith, Manny Jacinto a Carrie-Ann Moss je v tomto tajomnom období galaxie Star Wars veľa prísľubov na skvelé príbehy. Presný dátum, kedy sa v roku 2024 môžeme na všetkých osem častí pozrieť, však nevieme.

Andor

Na záver spomeniem aj druhú sériu úspešného seriálu Andor. Pri nej však stále nie je isté, či vyjde v roku 2024 alebo až ten ďalší. Po búrlivom finále prvej série, ktorá je podľa viacerých najlepším Star Wars seriálom zo všetkých, bude mať ďalších 12 epizód. Nedávna tlačová správa Disney o vydaniach v roku 2024 sa o tejto show, žiaľ, nezmienila.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 09:16