Drogový díler so zaujímavým koníčkom.X/Victoria Police
StoryEditor

Drogový díler so zaujímavým koníčkom. Okrem množstva surovín na výrobu drog mu polícia zhabala viac ako 70 krabíc lega

Michal Čiernik21.01.2024., 12:34h

V Austrálskom Melbourne skonfiškovala polícia štátu Viktória 45-ročnému drogovému dílerovi 74 krabíc lega. Mal si ich kúpiť z predaja omamných látok.

Lajkuj Brainee.sk na

Hviezdne vojny, Pán prsteňov a policajná stanica Lego boli medzi 74 súpravami populrnej stavebnice, ktoré polícia v Melbourne zabavila údajnému obchodníkovi s drogami. Polícia uviedla, že zbierku lega si mohol podozrivý zaobstarať zo ziskov z trestnej činnosti, uvádza The Guardian.

image

LEGO oslavuje 90 rokov. Pozri si pri tejto príležitosti najväčšie projekty z tejto stavebnice na svete

45-ročného muža zatkli po štvrtkových raziách v mestách South Melbourne, Brunswick, Essendon North a Morwell. Policajti uviedli, že našli takmer 70 kg chemikálií, ktoré by sa dali použiť na výrobu metylamfetamínu (extázy) v hodnote 1,8 miliónov eur.

Vzácne Lego

Okrem krabíc s legom zabavili policajti aj päť luxusných hodiniek, k tomu pištoľ, obušok a strelivo. Vo svojej impozantnej zbierke mal napríklad Millenium Falcon v hodnote takmer tisíc eur či vzácnu Lego policajnú stanicu, ktorá sa už nepredáva.

Páchateľ čelí desiatim obvineniam vrátane obchodovania s veľkým komerčným množstvom návykovej látky, trom obvineniam zo spáchania trestného činu na kauciu a dvom obvineniam z nakladania s majetkom podozrivým z príjmov z trestnej činnosti.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 23:04