Steam oslavuje 20 rokov.Twitter/hm Gaming Station/
StoryEditor

Desiatky hier zadarmo? Steam oslavuje 20 rokov, pri tejto príležitosti doslova rozdáva vzácne kúsky

Michal Čiernik13.09.2023., 12:00h

Najväčšia herná distribučná platforma oslavuje výročie a pri tejto príležitosti ponúka svojim fanúšikom pekný prehľad svojou históriou a kopec zľavnených hier.

Lajkuj Brainee.sk na

Vo svete konzolových videohier stoja Microsoft, Sony a Nintendo ako titáni. Hráčom na PC však kraľuje Valve. Jeho distribučná platforma, Steam, nemusí byť jediným miestom, kde si môžeš kúpiť a hrať hry na PC, ale jednoducho patrí medzi najväčšie, najstaršie a najznámejšie. A dnes oslavuje 20. výročie.

Valve oslavuje znížením cien svojich hier, ktoré si sám vydal, pričom väčšinu svojho katalógu ponúka so zľavou 90 percent vrátane ich prvej série Half – Life, z ktorej sú hry dostupné za menej ako euro.

Vstupná stránka predaja slúži ako veselá retrospektíva posledných dvoch desaťročí Steamu . Je to zábavné čítanie, ktoré používateľom ponúka možnosť kúpiť si „Top hry“ z kľúčových rokov v histórii platformy. „Aby sme okrúhle výročie oslávili, napadlo nás zostaviť zoznamy najpredávanejších hier v službe Steam za každý z uplynulých rokov a pridať k nim dôležité míľniky ako zo služby Steam, tak popkultúry všeobecne,“ píšu v článku.

Zľavy na každom kroku

Okrem Half – Life sú k dispozícii za euro aj klasiky Left4Dead a Portal 2. Je síce pravda, že čím staršia tým väčšia zľava, na druhej strane súbežne na stránke prebieha aj výpredaj EA kde môžeš získať Mass Effect Legendary Edition za 12 eur.

image

Nová videohra zo série Walking Dead ťa prenesie do úvodu seriálu. Budeš môcť zmeniť príbeh a zachrániť hlavné postavy

Ostatné hry od iných vydavateľov sú tiež za najnižšie ceny. Just Cause 2? Necelé štyri eurá. Hry zo série Assassin‘s Creed? Väčšina je so zľavou od 70 do 90 percent, pričom Origins, stojí len deväť eur a Odyssey 12.

Súbežne so Steamom oslavuje 20 rokov aj séria Call of Duty ktorá rovnako ponúka svoje hry so zľavou až 70 percent.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 22:04