Ide zrejme o jedinú vysokorozpočtovú videohru, ktorej hlavným hrdinom je transsexuál.Twitter/tellmewhygame/
StoryEditor

Autori Life is Strange opäť oslavujú Pride Month podarenou hrou zadarmo. Hlavnou dejovou linkou je príbeh transrodového Tylera

Honza Srp08.06.2023., 11:00h

V rámci osláv Mesiaca hrdosti je adventúra Tell Me Why od autorov hitového Life is Strange po celý jún k dispozícii úplne zadarmo. Ide zrejme o jedinú vysokorozpočtovú videohru, ktorej hlavným hrdinom je transgender osoba.

Lajkuj Brainee.sk na

Vydavateľstvo Don‘t Nod si v rámci osláv Mesiaca hrdosti pripravilo pre hernú komunitu krásny darček a rovnako ako už počas predchádzajúcich dvoch rokov po celý mesiac ponúka úplne zadarmo všetky epizódy podareného detektívneho seriálu Tell Me Why. V tejto adventúre plnej dialógov a filmových sekvencií budeš pátrať po páchateľoch dávneho trestného činu, uvádza portál iDnes.cz

Tell Me Why rozpráva príbeh dvojčiat Allison a Tylera, ktoré sa vracajú do malého mestečka na Aljaške predať dom po zosnulej matke. To im zároveň dáva príležitosť odhaliť závoj z temných kútov rodinnej histórie a dozvedieť sa viac o vlastnom pôvode.

Transgender ako hlavná postava

Tell Me Why je zrejme vôbec prvou videohrou, ktorej hrdinom je transrodový človek. Hlavný hrdina Tyler sa totiž narodil ako dievčatko Ollie a v dospelosti prešiel zmenou pohlavia.

Nejde pritom o náhodnú manieru autorov, ktorí by chceli ukázať, ako veľmi progresívni sú. Tylerova odchýlka je jedným zo základných stavebných kameňov príbehu a tiež hlavnou motiváciou jeho konania. Ide o skvele napísanú postavu, pokiaľ sa ti nepodarí identifikovať sa s ňou, všetko kúzlo hry príde navnivoč a teba čaká zhruba desať hodín nudy.

Od autorov išlo o pomerne odvážny krok, predsa len masové herné publikum nie je práve známe svojou vysokou empatiou a toleranciou. Výsledok sa im však podaril.

Podarená adventúra na štýl Life is Strange

Ak si hral ktorýkoľvek diel Life is Strange, Tell Me Why ti netreba nijak podrobnejšie popisovať. Hlavnú postavu ovládate z pohľadu tretej osoby, väčšinu času len chodíš po malých uzavretých lokáciách, prehľadávaš okolie a rozprávaš sa s ľuďmi. Dobrá znalosť angličtiny je nevyhnutná na vychutnanie si pomerne napínavého príbehu.

image

Drtíš hru a chudneš. Nová štúdia potvrdila, že pri videohrách spaľuješ kalórie

Hra je k dispozícii zadarmo až do konca júna, po aktivácii ti zostane v knižnici navždy. Stiahnuť si ju môžeš ako zo Steamu, tak z obchodu Windows Store. Zadarmo je aj xboxová verzia, na playstationoch bohužiaľ hra nevyšla.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 09:16