PlayStation Showcase 2023 priniesol celú radu nových herných projektov na kotré sa môžu fanúšikovia najbližšiu dobu tešiť.Twitter/marvelgames/
StoryEditor

Nový Assassin’s Creed či Spider-Man. PlayStation predstavilo plejádu hier, o ktorých by si mal vedieť

Honza SrpMichal Čiernik30.05.2023., 10:00h

PlayStation Showcase 2023 priniesol celú radu nových herných projektov na kotré sa môžu fanúšikovia najbližšiu dobu tešiť.

Lajkuj Brainee.sk na

Celá prezentácia trvala viac ako hodinu a okrem očakávaného odhalenia detailov o chystanom pokračovaní komiksového Spider-mana priniesla aj množstvo prekvapení. Celkom si mohol vidieť niekoľko desiatok nových hier, veľa z tých nezávislých ale nemalo parametre na to, byť súčasťou podobne veľkolepej akcie, píše portál iDnes.cz.

Metal Gear Solid

Istým trendom sa ukázal návrat už tak trochu pozabudnutých značiek, o ktorých si veľa ľudí myslelo, že už dávno povedali posledné slovo. To platí predovšetkým o Kojimovej kultovej sérii Metal Gear Solid, ktorá sa dočká vzkriesenia v podobe remaku slávneho tretieho dielu pod názvom Metal Gear Solid Delta: Snake Eater . Okrem toho potom na PS5 vyjdú remastery prvých troch dielov série, v ich prípade ale rozhodne žiadne zásadné vylepšenia grafiky nečakaj.

Pokračovanie Alan Wake a Dragon‘s Dogma 

Že sa vrátia značky Alan Wake a Dragon‘s Dogma už sme síce vedeli, ale po prvýkrát sme mohli vidieť aj ukážky priamo z hry. A na rovinu – obe dve patrili k tomu vôbec najlepšiemu, čo si na celej prezentácii mohol vidieť.

image

Streamerka hrá počítačovú ​​hru len pomocou myšlienok. Projekt vníma ako vedecký experiment

Príbeh nadprirodzenej hororovej hry od Remedy Entertainment sa opäť odohráva v Bright Falls, kde Saga začína odkrývať stránky hororového príbehu, ktorý zdanlivo napísal Alan Wake a ktorý sa okolo nej začína napĺňať. Alan, ktorý zmizol pred 13 rokmi, sa súčasne snaží dostať von z nočnej mory, v ktorej je uväznený.

Spolu s trailerom spoločnosť Remedy potvrdila, že hra bude spustená 17. októbra 2023 na PS5, Xbox Series X/S a PC. Pre zberateľov krabicových verzií však máme zlú správu, pokračovanie Alan Wake vyjde len v elektronickej forme a exkluzívne na Epic Games Store.

Dragon‘s Dogma 2 bude mať väčšiu podobnosť s pôvodnou hrou, než by sa dalo očakávať. V novom traileri sa objavilo množstvo tvorov, od draka revúceho nad ruinami hradu až po medúzu. Obsahuje tiež veľa bojových záberov. Pokračovanie bude k dispozícii na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC.

Assassin’s Creed

Najväčšou hrou na istotu sa však ukázal bol ďalší diel série Assassin’s Creed, ktorý vyjde s podtitulom Mirage. Kto snáď dúfal, že vývojári po dlhšej pauze prídu s oživením konceptu, musel byť z predvedenej ukážky sklamaný, toto vyzerá ako niečo, čo sme už hrali veľakrát. Ale prečo nie, keď to ľudí baví.

Artové hry

Veľa priestoru sa dostalo aj nezávislým „artovým“ hrám. Vypichneme však len tie najzaujímavejšie. O Sword of the Sea sme si po väčšinu trailera mysleli, že ide o priame pokračovanie kultovej Journey, nakoniec ide ale o samostatný titul. Cestu fantastickými krajinami si tu budeme môcť zrýchliť pomocou akéhosi magického „skejtovania.“ So svojou ikonickou mačkou sa vracajú aj autori famóznej konverzačky Night in the Woods, z trailera ale ťažko povedať, o čom to Revenant Hill vlastne bude.

Phantom Blade Zero

Našťastie ale došlo aj k oznámeniu značiek. Zaujímavo vyzerá napríklad samurajská sekačka Phantom Blade Zero, ktorá sa pýši veľmi efektnými súbojmi. Hra od S-Game ponúka rýchly boj s mečom z pohľadu tretej osoby. Dej sa odohráva v polootvorenom, pochmúrnom a nekompromisnom svete.

Hráš za Soula, elitného zabijaka slúžiaceho nepolapiteľnej, ale mocnej organizácii známej jednoducho ako ‚The Order‘. Soul je obvinený z vraždy patriarchu Rádu, ktorý bol vážne zranený pri následnom love, a hoci mu život zachráni mystický liečiteľ, provizórny liek bude trvať len 66 dní. Tvojou úlohou bude bojovať proti mocným nepriateľom, neľudským príšerám a to všetko pri hľadaní strojcu, ktorý za tým všetkým stojí skôr, ako ti vyprší čas.

Virtuálna realita a nové hardvéry 

Podľa očakávania tiež dostala množstvo priestoru v poslednej dobe zabudnutá virtuálna realita. Najväčším chystaným prekvapením v tomto žánri je bezpochyby špeciálna verzia tohtoročného remaku Residenta Evil 4. Hra z pohľadu prvej osoby vyzerá priam dokonale. Okrem toho sa na PS VR2 chystajú aj strieľačky, vyjde ešte Arizona Sushine 2, Crossfire: Sierra Squad a úplne nová značka Synapse.

Došlo aj na predstavenie nového hardvéru, nie však menšie alebo viac výkonné varianty samotnej PS5. Na tie je ešte skoro a tak môžeme očakávať len nové „štupľové“ slúchadlá a osempalcový handheld, ktorý cez wi-fi umožní streamovať obsah z „veľkej“ konzoly. Nepôjde teda o variant na cesty, ako je napríklad Steam Deck alebo Nintendo Switch, ale „len“ o zariadenie, ktoré vám doma umožní hrať aj mimo hlavnej TV.

Spider-Man

A na záver samozrejme to najlepšie. Začiatok jedenásťminútovej ukážky priamo z hry nás síce mierne zneistil, pretože juhoamerická džungľa nie je práve prostredie, kde by sme očakávali stretnutie so Spider-manam , ale po krátkom predstavení hlavného záporáka už sa dej sťahoval späť do New Yorku.

Vyzerá to, že tentoraz budeme môcť medzi Spider-manam a Milesom Moralesom prepínať podľa svojej vôle podobne ako v GTA V, bojové štýly oboch maskovaných mužov sa pritom budú veľmi líšiť. Každopádne opäť pôjde o spektakulárne predstavenie presne tak, ako majú fanúšikovia „marveloviek“ radi. Intelektuálny zážitok to určite nebude, ale skvelá zábava takmer zaručene áno. Bohužiaľ presný dátum vydania stále nevieme.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 11:27