Novinky z Hollywoodu.Twitter/discussingfilm/
StoryEditor

Novinky z Hollywoodu. Pripravujú sa noví Piráti z Karibiku, obsadia aj Johnnyho Deppa?

Michal Čiernik07.09.2023., 09:00h

Hovorí sa dokonca o dvoch filmoch z prostredia Pirátov z Karibiku. Scenár k jednému z nich napísal spolutvorca The Last of Us. Celovečerný animák dostane aj túlavá mačka z hry Stray.

Lajkuj Brainee.sk na

V nedávnom rozhovore pre Los Angeles Times spolutvorca a showrunner The Last of Us Craig Mazin prezradil, že pred štrajkom WGA začal s vývojom úplne nového filmu Piráti z Karibiku. Na scenári pracoval spolu sproducentom pôvodnej franšízy Tedom Elliottom. Mazin potvrdil, že sa Elliotov scenár Disney páčil aj napriek tomu, že je podľa jeho slov extrémne šialený.

„Navrhli sme to a mysleli sme si, že neexistuje spôsob, aby to kúpili, je to príliš divné. A oni to zobrali,“ povedal Mazin. „Potom došlo k štrajku a teraz všetci čakáme, čo bude ďalej,“ dodal.

Producent Pirátov z Karibiku Jerry Bruckheimer v dávnejšom rozhovore priznal, že plánujú dva nové pirátske projekty. „Vyvinuli sme dva, jeden s Margot Robbie a jeden s mladším obsadením,“ prezradil. Ku ktorému z nich patrí nový šialený scenár však nie je isté.

Vráti sa Johnny Depp?

Kvôli obvineniam jeho bývalej manželky, Amber Heard, Disney prepustil herca ešte pred verdiktom súdu a oznámil, že Depp sa nevráti k šiestemu dielu Pirátov z Karibiku. „Bol som prekvapený, ako ma po tak dlhom a celkom úspešnom vzťahu s Disneyho, zrazu obvinili a nepočítali so mnou, ešte skôr ako sa ukázala moja nevina,“ povedal herec.

image

Amber si po prehranom súde s Johnnym Deppom zmenila meno. S dcérou a bývalou expriateľkou má žiť na Malorke

Svoju budúcnosť v Disney objasnil aj počas samotného súdneho procesu. Právny zástupca Heard, Ben Rottenborn sa vtedy opýtal Deppa, „Faktom je, pán Depp, ak by za vami Disney prišiel s 300 miliónmi dolárov a miliónom alpák, nič na tejto zemi by vás neprinútilo vrátiť sa a pracovať s Disney na filme „Piráti z Karibiku?“ Spýtal sa vtedy herca právny zástupca Heard, Ben Rottenborn. „Áno, to je pravda, pán Rottenborn,“ potvrdil Depp.

image

Johnny Depp má na konte množstvo úspešných filmov a bujarý súkromný život.

Dreamstime/

V nedávnom rozhovore pre New York Times sa prezident Disney Studio Motion Picture Production Sean Bailey vyjadril k budúcnosti „Pirátov z Karibiku“. Na otázku, či sa Johnny Depp vráti do franšízy ako ikonický Jack Sparrow však nevedel priamo odpovedať a podľa neho Disney v tomto bode nemá jasný názor.

Stray

Dobrodružná videohra z roku 2022 od BlueTwelve Studio, dostane svoj vlastný animovaný film. Animovaný celovečerný film Stray, exkluzívne oznámil Entertainment Weekly. Snímku vydáva Annapurna Animation a ide o druhý celovečerný film štúdia po filme Nimona z roku 2023.

Stray je hra z pohľadu tretej osoby, ktorú vydala Annapurna Interactive, Hra umožňuje hráčom ovládať mačku, ktorá sa snaží uniknúť z uzavretého mesta plného rôznych robotických nepriateľov a hrozieb. Hra získala pozitívne recenzie a získala množstvo ocenení, vrátane najlepšej nezávislej hry The Game Awards a najlepšej debutovej indie hry.

image

Závidel si niekedy svojmu kocúrovi, že celý deň len vylihuje? V novej hre Stray si to môžeš vyskúšať

„Jeden z dôvodov, prečo bola hra neuveriteľne populárna je, že v nej nie je ani jedna ľudská bytosť. Na svet sa pozeráš z pohľadu rozkošnej mačky,“ prezradil Robert Baird, ktorý spolu s Andrewom Millsteinom vedie Annapurna Animation. „A presne o to sa budeme vo filme snažiť. Vieme, že je to podstata hry a kľúč k rozprávaniu príbehu,“ dodal.

Ďalšie filmy z Annapurna Animation

The Stray adaptation nie je jediným filmom, ktorý Annapurna Animation momentálne vyvíja. Nick Bruno, ktorý spolurežíroval Nimonu, tiež pracuje na nepomenovanom filme pre spoločnosť, zatiaľ čo režisér Doby ľadovej Chris Wedge pracuje na titule s názvom FOO, čo je skratka pre "fish out of water."

image

Spoznaj najpopulárnejšiu mačku súčasnosti. Toto je Lala, predloha a dabérka pre hru Stray

„Je to asi prvá ryba, ktorá vyliezla z vody na súš,“ vysvetlil Robert Baird, vedúci animácie Annapurna. „V tomto filme sa dozvieš, že to bola posledná vec na svete, ktorú chcela ryba urobiť. Je to o jej veselom ale ťažkom boji dostať sa späť pod hladinu,“ prezradil šéf štúdia.

ANKETA
Na ktorý film sa viac tešíš?

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 02:19