V novej hre Stray sa ocitneš v koži ryšavej mačkyFlickr.com/berduu/
StoryEditor

Závidel si niekedy svojmu kocúrovi, že celý deň len vylihuje? V novej hre Stray si to môžeš vyskúšať

Michal Čiernik21.07.2022., 16:00h

Omrzeli ťa už otrepané hry na hrdinov, pri ktorých musíš stráviť desiatky hodín? Máš chuť na niečo zábavné, rýchle a hlavne iné? V hre Stray sa prevtelíš do role rozkošnej mačky, ktorá rieši záhady v kyberpunkovom meste plnom robotov.

Lajkuj Brainee.sk na

Francúzky vývojár BlueTwelve Studio spolu s malým vydavateľstvom Annapurna Interactive predstavili svetu dlho očakávanú hru Stray. 3D adventúra z pohľadu tretej osoby, v tomto prípade zrejme z pohľadu mačky, ťa prenesie do dystopického mesta, v ktorom narazíš len na robotov a vtákov. V koži ryšavej mačky sa budeš musieť dostať von z mesta a zistiť, kam sa podeli všetci ľudia.

Hra však okrem hlavného príbehu viac zaujme charakterom a správaním sa samotnej mačky. Tvorcovia totiž perfektne vystihli a preniesli vlastnosti skutočných domácich „tigrov“ do virtuálnej podoby. Mňaukanie, spanie, škrabanie nábytku, zhadzovanie vecí zo stola, vliezanie do kartónových krabíc, či behanie po klávesniciach v nevhodnom čase. To to všetko a veľa ďalších neodmysliteľných vecí spojených z mačkami nájdeš v tejto zábavnej hre.

image

FIFA 23 bude definitívne posledná. Sleduj úprimný trailer a všetky novinky, ktoré o hre vieme

Cit pre detail

Pri hre s ovládačom na konzole Playstation pradenie tvojho štvornohého hrdinu či škrabanie rôznych predmetov sa automaticky prenesie do tvojho ovládača. Vďaka jemným vibráciám budeš mať pocit akoby ti v rukách priadol skutočný kocúr. Ďalšou najčastejšou vecou čo mačky milujú je spánok. Stray myslel aj na to. Aj keď spanie neslúži žiadnemu skutočnému hernému účelu, je pekné zahniezdiť sa medzi knihami v stiesnenej knižnici alebo sa na chvíľu rozkošne túliť vedľa robota, pretože kamera sa vzdiali a vytvorí príjemné zobrazenie charakteristického Strayovho sveta. Tieto krásne zábery sú umocnené 4K rozlíšením, ktoré hra ponúka hráčom na Playstation 5.

Je to práve klasické správanie mačiek, ktoré k monitorom láka nie len hráčov, ale aj ich skutočné mačky. Twitter účet @CatsWatchStray momentálne zhromažďuje a retweetuje prúd fotografií a videí od hráčov Stray , ktorých mačky sa hry nevedia nabažiť.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nízko rozpočtová hra hneď ako vyšla, zbúrala rekord vydavateľa Annapurna Interactive. Stray hralo na Steame v rovnakú chvíľu 62 963 hráčov. Rekord predtým držal titul Twelve Minutes (8 021 hráčov). Dĺžka hry vychádza približne na 5-6 hodín. Ak však budeš chcieť prejsť všetko na 100% a nebudeš sa nikam ponáhľať, celkový čas sa môže vyšplhať aj na 8-10 hodín. Hra je momentálne dostupná na platforme Steam za 27 eur pre PC. Ak si predplácaš PlayStation Plus Extra či Premium, Stray si môžeš zahrať zadarmo. Inak ju majú majitelia PS4 a PS5 za 30 eur.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:10