Gamescom Opening Night Live 2023 predstavil v rámci dvojhodinového vysielania množstvo už ohlásených hier, niekoľko nových a dokonca aj filmový trailer.Twitter/ign, Machinehidden/
StoryEditor

Herný festival Gamescom odštartoval vo veľkom štýle. Počas otváracieho predstavenia odhalili kopec nových trailerov

Michal Čiernik23.08.2023., 15:00h

Gamescom Opening Night Live 2023 predstavil v rámci dvojhodinového vysielania množstvo už ohlásených hier, niekoľko nových a dokonca aj filmový trailer. Od Starfield cez Rebel Moon až po Mortal Kombat 1 a Alan Wake 2. Na svoje si príde určite každý.

Lajkuj Brainee.sk na

Štvordňový herný festival Gamescom odštartoval v Kolíne nad Rýnom už tradične Opening Night Live. A my ti z tohto dvojhodinového predstavenia prinášame výber tých najlepších upútaviek a nových odhalení z herného sveta.

Starfield

Začneme z najočakávanejšou sci-fi záležitosťou na ktorú sú kladené obrovské očakávania. Vesmírna RPG hra v otvorenom svete dostala pred svojou premiérou poslednú oficiálnu ukážku. Z dvojminútového hraného akčného traileru sa síce veľa o hrateľnosti nedozvieme, ale vizuálny zážitok určite potešil fanúšikov, ktorý horlivo čakajú na vydanie hry. Predbežný prístup pre nedočkavcov je naplánovaný na 1. septembra a pre všetkých ostatných vyjde hra 6. septembra.

Call of Duty: Modern Warfare 3

Fanúšikovia Call of Duty: Modern Warfare 3 sa dočkali rozšíreného pohľadu na hrateľnosť z prvej osoby. Nové video ukázalo úplne prvú úroveň Modern Warfare 3, nazvanú Operácia 627. Akcia začína v Kastovianskom mori, kde Alpha Team v noci zaútočí na nepriateľský komplex. Áno, vraciame sa do Verdanska, do prostredia pôvodnej Warzone. Call of Duty: Modern Warfare 3 vychádza 10. novembra pre PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Alan Wake 2

Od dlho očakávaného pokračovania akčnej dobrodružnej hry od Remedy z roku 2010 Alan Wake nás delia necelé dva mesiace. A keďže očakávanie rastie, spoločnosť Remedy Entertainment vydala nový herný trailer, ktorý ti umožní ponoriť sa do osobnej nočnej mory Alana Wakea.

image

Megan Fox, či Samuel L. Jackson. Neuveríš, ale tieto známe celebrity trávia večer hraním videohier

Na Gamescom Opening Night Live nový trailer na Alan Wake 2 ukázal „The Dark Place“, realitu snov, ktorá sa rodí z Alanovej mysle. Trailer tiež ukázal nové herné mechanizmy ako Rewrite Reality a niektoré nové postavy. Hra vyjde 27. októbra len v digitálnej forme.

Mortal Kombat 1 odhaľuje dvoch nových bojovníkov

Mortal Kombat 1 dal pocítiť svoju prítomnosť na Opening Night Live novým herným trailerom, ktorý ukázal viac z hry a odhalil, že do zoznamu sa pridajú Sindel a General Shao. Pribudnú aj Motaro a Shujinko.

Dátum vydania Tekken 8

Spolu s novým trailerom štúdio Bandai Namco na Gamescom Opening Night Live odhalilo, že Tekken 8 bude oficiálne vydaný pre PS5, Xbox Series X/S a PC 26. januára 2024. Zachytili sme aj letmý pohľad na režim hry pre jedného hráča, ktorý vzdáva hold starým a úžasným časom arkádovej scény.

image

Budúcnosť filmov tkvie vo videohrách. PlayStation chce sfilmovať svoje najväčšie herné klenoty

Tekken 8 bol ohlásený v roku 2022 na výstave PlayStation State of Play. Vieme, že nové pokračovanie bojovej hry bude znamenať návrat Jun Kazama, Jinovej matky, o ktorej sme si mysleli, že je mŕtva, ale v skutočnosti bola len nezvestná.

Assassin‘s Creed Mirage

Nový trailer priblížil Bagdad v deviatom storočí. Ako už Ubisoft predtým potvrdil, nielenže Assassin‘s Creed Mirage bude znamenať návrat série na Blízky východ, ale štúdio tiež potvrdilo, že hra bude obsahovať plne arabský dabing.

Assassin‘s Creed Mirage bol ohlásený minulý rok na Ubisoft Forward a zameriava sa na Basima, pouličného zlodeja, z ktorého sa v Bagdade deviateho storočia stane plnohodnotný zabijak. Nový dátum vydania je stanovený na 5. októbra pre PC, PS5, PS4 a Xbox.

Novinka Dustborn

Quantic Dream oznámil Dustborn, akčnú adventúru založenú na dialógoch, ktorá sa odohráva v alternatívnej verzii Ameriky. Prvý trailer na Dustborn ukazuje, že hráči budú mať príležitosť budovať vzťahy počas cesty cez neo-západnú Ameriku. Dustborn je opísaný ako „príbehová akčná dobrodružná hra pre jedného hráča o nádeji, láske, priateľstvách, robotoch...a sile slov“.

Little Nightmares 3

Prvý oficiálny trailer odhalil dve nové postavy, Low a Alone. Môžeš hrať za jedného hráča s druhou postavou ovládanou AI, alebo môžeš hrať s niekým iným v online kooperácii. Vyjde niekedy v roku 2024 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Okrem Little Nightmares 3 ohlásili aj nový podcast The Sounds of Nightmares. 

Expeditions: A MudRunner Game

Na Gamescom Opening Night Live vývojár SnowRunner Saber Interactive oznámil Expeditions: A MudRunner Game, nový jazdný simulátor zameraný off-road. V novej hre budeš súčasťou výskumných misií, na ktorých sa budeš musieť vysporiadať s výzvami matky prírody a to všetko za volantom terénnych vozidiel. K dispozícii budeš mať aj dron či detektor kovov. Zaujímavý simulátor príde na PC, PS5, PS4, Xbox a Nintendo Switch niekedy budúci rok.

Film Rebel Moon 

Počas uvítacieho herného programu sa objavil aj trailer na pripravovaný sci-fi film od Netflixu. Režisér Zack Snyder odhalil okrem strhujúcej prvej upútavky aj dátum premiéry druhého dielu. Prvá časť bude debutovať 22. decembra 2023 a druhá časť ságy 19. apríla 2024.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 14:51